In 23 septembrie, Clubul Francofon de Afaceri Cluj a aniversat 10 ani de activitate. Evenimentul a fost marcat printr-o receptie dedicata membrilor si partenerilor la care au participat si Excelenta Sa, Ambasadorul Frantei in Romania, domnul Nicholas Warnery, si Jean Cornet d Elzius, Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti.
Creat in 2014, Clubul Francofon de Afaceri (C.FAC) Cluj este unul dintre cluburile de afaceri implicate activ in dezvoltarea economica a Clujului. Anul acesta, clubul a ajuns sa numere 65 de membri si sa se remarce prin activitati care isi pun amprenta atat asupra dinamicii mediului de business clujean, cat si asupra comunitatii clujene in sine, prin actiuni de responsabilitate sociala in care au fost angrenate companiile membre, dar si institutii publice locale.
"Activitatile pe care C.Fac le-a organizat pe parcursul anilor pentru membrii comunitatii francofone si nu numai au atras atentia si altor companii care si-au dorit sa faca parte din asociatia noastra. Astfel, anul acesta am ajuns la un numar de 65 de membri, companii si reprezentanti ai unor business-uri care se implica activ in toate initiativele noastre. Comunitatea C.Fac este una extrem de bine sudata, formata din oameni care inteleg beneficiile networking-ului si care isi doresc o prezenta activa in tot ceea ce inseamna colaborari intre diferiti actori ai mediului de afaceri, dar si universitar", a punctat Maria Mitrea, director executiv al Clubului Francofon de Afaceri Cluj.
Inca de la infiintare, clubul si-a propus sa contribuie la dezvoltarea economica si la promovarea francofoniei in regiunea Clujului.
Pascal Fesneau, Consul onorific al Frantei la Cluj si membru in Consiliul de Administratie al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj, a fost cel care format nucleul initial a ceea ce astazi este C.Fac, punand bazele unor relatii intre oamenii de afaceri francofoni si comunitatea locala, inca din 2011.
Odata infiintata ca entitate juridica, in 2014, asociatia si-a setat o serie clara de obiective. Printre obiectivele sale concrete se numara: crearea si dezvoltarea unei retele, crearea de strategii comune, cooperarea si incurajarea inovatiei economice, dezvoltarea sectorului francofon de ocupare a fortei de munca in Transilvania, deschiderea spre perspective economice in spatiul francofon, profesionalizarea studiilor si promovarea limbii franceze si a valorilor francofoniei in business.
Actualmente, Consiliului Director al Asociatiei este format din: Charles Roussel, presedinte, Bogdan Herea, presedinte fondator, Mathieu Widsgowski, vicepresedinte, Alina Pop, vicepresedinte, Ioana Bud si Pascal Fesneau, membri, si Maria Mitrea, director executiv.
Charles Roussel a fost ales presedinte al Clubului Francofon de Afaceri Cluj in primavara acestui an:
" M-am alaturat clubului cand am ajuns in Cluj, in 2021, iar in primavara anului 2024 am fost ales presedintele C.Fac. A fost o decizie care m-a onorat, pentru ca sunt constient de impactul real pe care il are acest club de afaceri in comunitatea locala de business si nu numai. Tocmai de aceea, ma implic cat pot de mult in activitatea C.Fac pentru a ma asigura ca vom continua generarea de actiuni benefice tuturor membrilor comunitatii francofone."
Clubul Francofon de Afaceri Cluj isi continua calendarul de evenimente stabilit pentru acest an si deja isi planifica actiunile pentru anul 2025 de care vor beneficia membrii, comunitatea de business locala, dar si mediul universitar clujean.
0 comentarii | 1589 vizualizări | 24 septembrie 2024 |