Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
In favoarea mijloacelor de transport alternative.

Celebrata in fiecare an in perioada 16 - 22 septembrie, Saptamana Europeana a mobilitatii isi propune sa se constituie intr-un semnal de alarma asupra poluarii urbane si sa contribuie la cresterea calitatii vietii in mediul urban.

In ultima zi a evenimentelor organizate la Bistrita sub coordonarea Primariei Bistrita, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct propune doua concursuri - "Seniorul biciclistilor" si "Bistrita fara autoturism", precum si o mini campanie de informare.

Anul 2002 este anul de start al Saptamanii Europene a Mobilitatii. Atunci s-a celebrat pentru prima data "Ziua fara automobil" - 22 septembrie, evenimentul bucurandu-se de un real succes.

Obiectivul general al Saptamanii Europene a Mobilitatii este constientizarea cetatenilor cu privire la efectele intensificarii traficului motorizat in centrele urbane. Tinta finala este aceea de a lupta impotriva poluarii atmosferice sau fonice si, in mod special, de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban. Coordonarea acestei campanii la nivel European revine unui numar de trei retele: Eurocities  principala asociatie a oraselor europene, Energie-Cities asociatia europeana a autoritatilor locale care promoveaza politicile de energie durabila si Climate Alliance - alianta europeana pentru protectia climatului. La nivel national coordonarea revine ministerelor si agentiilor de resort.

Tema centrala a "Saptamanii Europene a Mobilitatii 2011" este "MOBILITATE ALTERNATIVA".

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita s-a raliat si in acest an campaniei "Saptamana europeana a mobilitatii", coordonata, la nivel local, de Primaria Municipiului Bistrita. Maine, 22 septembrie 2011, la standul informativ Europe Direct, amenajat in Zona Pietonala Liviu Rebreanu vor avea loc: minicampanie de informare pe tema mobilitatii alternative; Concursul "Seniorul biciclistilor" - vor fi premiati cei mai varstnici 3 biciclisti peste 60 ani, care vor fi prezenti la ora 12,30 la standul Centrului Europe Direct Bistrita (participantii vor prezenta un act de identitate); premiile vor consta in accesorii pentru bicicleta; Prezentare si concurs de postere "Bistrita fara autoturism" in viziunea grupurilor ECO.

Scopul actiunilor este acela de a promova mijloace de transport eficiente din punctul de vedere al resurselor, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun, ca alternativa la autoturismele personale, care continua sa domine transportul urban.

 

 

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro .

0 comentarii3087 vizualizări21 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0