Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Mere bistritene produse de chinezi.!?

Reprezentantii asociatiei de prietenie Romania-China, filiala BN au organizat in aceste zile o intalnire cu presa locala pentru a prezenta rezultatetele vizitei in China efectuate de imputernicitul asociatiei bistritene. Secretarul asociatiei Romania-China, filiala BN, Remus Lungu a prezentat programul din China a delegatiei romanesti la forumul economic desfasurat in septembrie dintre delegatii tarilor din Uniunea Europeana, Rusia si China. Intre acestia s-a aflat si bistriteanul Mihai Bumbu- vicepresedintele CJ BN, reprezentantul asociatiei de prietenie Romania-China. Mihai Bumbu a facut o trecere in revista a obiectivelor acestui forum economic dar si perspectivele practice. Acesta a declarat ca mai multe companii chineze sunt interesate sa investeasca in Romania si una chiar la Bistrita. Este vorba de o companie din regiunea Guangzhou(Canton) care s-a specializat in productia la scara larga a merelor si rodiilor alaturi de exoticele kiwi. Compania chineza ar fi intersata sa produca la Bistria mere si alte fructe ce se preteaza la zona noastra pe care apoi sa le exporte sub forma de sucuri, dulceturi si alte produse prelucrate din acestea. Perspectiva investitiei chinezesti la Bistrita este una pe termen lung mai ales ca de la plantarea unei livezi si pana la obtinerea primei recolte trebuie sa treaca intre 3 si 5 ani dar si pentru ca investitiile chinezesti la Bistrita inca sunt simbolice rezumandu-se la mici magazine si un restaurant.

In alta oridine de idei, reprezentantul pe probleme economice a asociatiei de prietenie Romania-China filiala BN, Cristian Muntiu a prezentat rezultatele recentei vizite ce a avut loc la Bucuresti a delegatiei asociatiei bistritene pentru a marca Ziua Nationala a Chinei, unde bistritenii au avut o intrevedere cu ambasadorul in Romania a acestei tari dar si cu un prieten vechi al judetului Bistrita-Nasaud, atasatul chinez pe probleme economice.

 

Marius V. Chiuzan.

1 comentariu3087 vizualizări10 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0