Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Saptamana Solidaritatii si Tolerantei.

Saptamana Solidaritatii si Tolerantei,  24-31 octombrie 2011 la Bistrita.

 SOLIDARITATE PENTRU DREPTURILE OMULUI

 Solidaritate pentru  recunoasterea demnitatii umane si intoleranta pentru  ignorarea si dispretuirea drepturilor omului.

Solidaritate  pentru faurirea unei lumi in care oamenii sa se bucure  de libertatea  cuvantului  si a convingerilor lor.

Este esential ca drepturile omului sa fie ocrotite  prin lege pentru ca omul sa nu fie silit sa recurga la solutii extreme.

Solidaritate pentru increderea  in drepturile fundamentale  ale omului, pentru demnitatea si valoarea persoanei,  drepturi egale  pentru barbati si femei, egalitate de sanse, imbunatatirea conditiilor de viata.....

Solidaritate pentru drepturile omului ca ideal comun  al popoarelor si natiunilor , respectul pentru drepturile si libertatile omului, recunoasterea si aplicarea lor efectiva.

" Toate fiintele umane se nasc libere  si egale  in demnitate si in drepturi" este continutul art.1 din Declaratia universala a drepturilor omului.

Toleranta este o virtute,  este o responsabilitate care sustine drepturile omului.

In lumea moderna toleranta este mai necesara ca oricand.

Se poate vorbi de toleranta   "zero"  care in opinia mea este acelasi lucru cu intoleranta care constituie  o adevarata amenintare pentru omenire.

Ne intrebam daca putem vorbi  despre toleranta controlata  fara a aluneca pe panta intolerantei.

"Toleranta controlata" de cine ? De fiecare dintre noi, functie de principiile noastre , de crezul fiecaruia, de aspiratiile individului  sau a unui grup de indivizi functie de incadrare  in timp si spatiu.

Avem nevoie  de solidaritate,   suntem din ce in ce mai putin  toleranti iar intoleranta isi face   simtita prezenta din ce in ce mai des.

            Iata cateva ganduri legate de  drepturile omului, solidaritate si toleranta.

  DOINA ORZA - jurist, presedinte ASOCIATIA PRO APARAREA DREPTURILOR  OMULUI.

0 comentarii3094 vizualizări21 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0