Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
MULTUMIM PENTRU NIMIC.

Platforma Civica ACTIUNEA 2012 a luat nastere la inceputul acestui an ca o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului  in cadrul aceluiasi stat.

Pe parcursul lunilor ce au trecut, Platforma Civica ACTIUNEA 2012 a desfasurat manifestari publice si campanii de informare si sensibilizare a intregii populatii din Romania si Republica Moldova cu obiectivul de a  constientiza necesitatea realizarii unitatii nationale.

In pregatirea activitatilor dedicate Zilei Nationale - 1 decembrie - si din dorinta de a acorda o noua amploare actiunilor noastre, ne-am propus organizarea unei Scoli de cultura si afirmare romaneasca, in perioada 4-6 noiembrie.  Acest proiect isi propunea sa ofere sansa unui numar de 80 de tineri basarabeni de a participa la prelegeri tinute de importanti oameni de cultura.

Luand in considerare ca transportul,  masa si restul cheltuielilor de organizare - insumind cca. 12.000 lei - urmau sa fie acoperite din donatii si sperand ca vom reusi sa revitalizam institutii ale statului amortite in inactivitate, ne-am permis sa solicitam, in scris, spatii de cazare, pentru cei 80 de tineri, Institutului pentru romanii de pretutindeni - Eudoxiu Hurmuzachi, din subordinea Ministrului Afacerilor Externe. In conditiile in care am primit, din partea oficialilor (directorul institutiei, Cristi Dumitru si secretarul general MAE, Robert Cazanciuc), mai multe confirmari verbale cu privire la sprijinul solicitat,  am continuat pregatirile pentru buna desfasurare a cursurilor Scolii.

Pe 2 noiembrie, am primit din partea Institutiei sus mentionate, un raspuns negativ la cererea noastra, motivat pueril prin "neindeplinirea standardelor sanitare" (in conditiile in care spatiile de cazare de la Crevedia au fost recent renovate, din banii contribuabililor romani).

Din cauza acestui refuz, precum si a dificultatilor legate de obtinerea vizelor de intrare in Romania (din 30 de cereri au fost aprobate in timp util doar 5), ne vedem zadarnicite eforturile depuse pana acum pentru organizarea acestui proiect.

In aceste conditii nu putem sa nu constatam, inca o data, ca, dincolo de declaratii si statute frumos formulate, cand vine vorba de a face ceva care sa conteze cu adevarat, institutiile statului roman sunt, practic, inexistente.

Cu speranta ca viitorul ne va contrazice, caci faptele trecutului recent cu siguranta n-au facut-o,
Platforma civica Actiunea 2012

04 11 2011.

0 comentarii3136 vizualizări04 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0