Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Organizatiile neguvernamentale cer partidelor sa demonstreze vointa politica pentru restaurarea democratiei.

Organizatiile semnatare isi reafirma solicitarea, adresata intregii clase politice, de a lua in considerare cu maxima responsabilitate protestele manifestantilor din Bucuresti si din zeci de orase din tara si strainatate. Revendicarile acestora sunt semnele extreme ale unor grave disfunctii ale sistemului democratic de care se face responsabila intreaga clasa politica, fapt clamat explicit de participantii la manifestatii.

Noi, organizatiile neguvernamentale semnatare, am primit mesaje de disponibilitate pentru dialog din partea unor partide politice parlamentare. Consideram ca acest gest vine in intampinarea intentiilor noastre de a participa la un dialog cu lideri politici reprezentand partide parlamentare, pentru a stabili un cadru de buna guvernare, transparenta si moralitate publica, ca raspuns la protestele izbucnite in intreaga tara.

In acest moment, exista mai multe seturi de revendicari ale unor organizatii neguvernamentale sau ale manifestantilor, care pot constitui puncte clare de plecare pentru reinstaurarea statului de drept si pentru a reda cetateanului posibilitatea reala de a-si exercita drepturile.
Luand in considerare intensitatea semnalelor date de catre cetateni in strada, intalnirea are rost numai daca partidele politice sunt hotarate sa isi asume fapte, nu cuvinte. De aceea, daca accepta sa participe la aceasta intalnire, ne asteptam ca partidele sa se angajeze public si fara echivoc cu privire la schimbarile pe care le vor produce pentru a reabilita functionarea democratica a tarii. Reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale semnatare vor fi prezenti la intalnire.
Avand in vedere cele de mai sus, organizatiile semnatare invita liderii politici la o intalnire luni, 6 februarie 2012, la orele 16:00 la Palatul Parlamentului, in Sala Drepturilor Omului. La aceasta intalnire au fost invitati si participanti la protestele din Piata Universitatii.

Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala
Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe
Terra Mileniul III
Asociatia Alma-Ro
ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei
Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Asociatia Salvati Dunarea si Delta
Asociatia Pro Democratia
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
Centrul pentru Jurnalism Independent
Transparency International Romania
Alianta Civica
Institutul pentru Politici Publice - IPP
Grupul Eruptie Anti-Coruptie
Centrul de Resurse Juridice
Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale - Centras

 


Persoana de contact: Mircea Toma, ActiveWatch,

telefon: 0722 673 633, email: mircea@mma.ro
Cristina Lupu-Manager de Comunicare si Proiecte
Centrul pentru Jurnalism Independent

0 comentarii2828 vizualizări02 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0