Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Clubul pentru copii "Ora de Europa" si trainingul pentru jurnalisti, primele evenimente Europe Direct din 2012.

Evenimentele organizate de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest in cadrul Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord, in 2012, debuteaza cu o noutate:  prima editie a clubului pentru copii "Ora de Europa". Acestea vor continua cu  trainingul pe teme "fierbinti" europene, destinat jurnalistilor din regiune. Aproximativ 100 de elevi de clasa I de la liceele "Nicolae Balcescu" si "George Cosbuc" din Cluj-Napoca si de la Scoala Generala Baciu si Scoala cu clasele I-IV Suceagu (judetul Cluj) vor participa, miercuri, 29 februarie, la prima editie a noului club "Ora de Europa". Tema primei editii va fi una traditionala "martisorul", ilustrativa pentru principiul european "unitate in diversitate".

Evenimentul va avea loc la sediul ADR Nord-Vest din Radaia nr. 50, Baciu, unde cei mici se vor juca si vor confectiona traditionalele martisoare, impreuna cu un invitat special, artistul plastic Oana Tarta. Martisoarele le vor putea darui mamelor, bunicilor, surorilor, colegelor, profesoarelor, chiar a doua zi, cu ocazia Zilei de 1 Martie.

Obiectivul noului club "Ora de Europa" este stimularea creativitatii si a spiritului de echipa al elevilor din clasele mici. De asemenea, in cadrul acestui club, elevilor le vor fi oferite informatii de baza despre Europa si Uniunea Europeana. Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest nu este la prima activitate dedicata copiilor si tinerilor. Acestia au fost beneficiarii mai multor tabere, targuri, ateliere, dintre care cele mai recente: tabara antreprenoriala din iunie 2010, de la Suior (Maramures), tabara media din iunie 2011, de la Leghia (Cluj), targul Antreprenor Junior din octombrie 2011, de la Bistrita, atelierul de voluntariat din decembrie 2011, de la Baia Mare.

Trainingul pentru jurnalistii din Transilvania de Nord, ajuns deja la editia cu numarul sase, va avea loc la Cluj-Napoca, cel mai probabil in a doua jumatate a lunii martie 2012. Evenimentul va fi deschis participarii tuturor jurnalistilor din cele sase judete ale Regiunii Transilvania de Nord care pot sa demonstreze interesul lor fata de tematica europeana. Sesiunea de inscrieri se va deschide la inceputul lunii martie.

Este pentru al patrulea an consecutiv cand Centrul organizeaza acest tip de instruire, deosebit de utila pentru jurnalistii care vor sa tina pasul cu stirile de la Bruxelles. In 2009, jurnalistii au fost specializati pe temele "Alegerile pentru Parlamentul European" (martie) si "A 20 aniversare a caderii Cortinei de Fier" (septembrie), in 2010 pe "Redresarea economica si sociala in Uniunea Europeana (martie) si "Europa 2020" (octombrie) si in 2011 pe "Cresterea economica a Europei" si "Uniunea Europeana 2014-2020".  Intre traineri s-au numarat mai multe VIP-uri, printre care: Sorin Ionita, Emil Hurezeanu, Iulian Fota, Marius Oprea, Peter Eckestein Kovacs, Daniel Daianu, Vasile Puscas, Ioana Avadani, Ovidiu Nahoi, Liviu Voinea, Ciprian Ciucu.

 

Printre evenimentele planificate pentru 2012 se mai numara: dezbaterea publica "Anul European al Imbatranirii Active si al solidaritatii intre generatii" (aprilie), sarbatorirea Zilei Europei (9 mai), "Tabara antreprenoriala pentru elevi" (iunie), al doua editie a Clubului "Ora de Europa" (septembrie), Gala multiplicatorilor de valori europene - fosta gala a multiplicatorilor, reinnoita (noiembrie). In plus vor avea continua activitatile permanente cum sunt: asigurarea serviciului de informare pentru publicul larg, cu intrebari si raspunsuri pe orice fel de teme europene; inaintarea preocuparilor cetatenilor Regiunii Transilvania de Nord catre Comisia Europeana; vizite si stagii de practica efectuate de elevi si studenti la Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord/ADR Nord-Vest s.a.

 

Pagini Utile:

 

Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)
program Centru: luni-vineri 09-17
tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222
e-mail: europedirect@nord-vest.ro

 

0 comentarii2891 vizualizări27 februarie 2012




rss 2.0
rss 2.0