Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Dinti frumosi , copii sanatosi.

Asociatia Rotary Club Bistrita-Nosa , in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Bistrita-Nasaud, cu sprijinul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Bistrita Nasaud, demareaza proiectul "Dinti frumosi , copii sanatosi", proiect pilot de profilaxie dentara.

 Obiectivele proiectului constau in: reducerea cu pana la 50% a numarului cariilor la copiii cu varste de pana la 14 ani si totodata constientizarea importantei igienei orale in randul copiilor, invatatorilor si parintilor si punerea bazelor unui program national de profilaxie orala pentru copii.

 La nivel national, numarul elevilor implicati in proiect este in jur de 2.500 .

In municipiul Bistrita, au fost selectate cate 2 clase de clasa I, din cadrul a 5 scoli  generale, copiii urmand sa beneficieze de consultatie initiala, in care li se va evalua starea de sanatate orala, urmata de controale periodice pana in clasa a IV-a. Evaluarea si controlul va fi efectuat de medici stomatologi din municipiul Bistrita, implicati in acest proiect in mod voluntar. Scolile implicate sunt: Sc. Generala A. Iancu, Sc. Generala nr. 4., Sc. Gen. Stefan cel Mare, Sc. Gen. Lucian Blaga, Colegiul National A. Muresanu.

 Proiectul a fost demarat in aceasta saptamana , primii participanti fiind elevii de la Scoala Generala Stefan cel Mare si de la Scoala Generala Nr. 4. Azi, 6 aprilie, reprezentantii  Clubului  Rotary Bistrita -Nosa au impartit materiale promotionale  si jocuri copiilor de la Scoala Generala nr. 4, unde s-au facut si fotografiile.

 Dupa Sarbatorile Pascale, programul va continua si in celelalte scoli enumerate, moment in care copiii vor merge si in vizita la cabinetele stomatologice pentru a fi consultati si pentru a se familiariza cu instrumentarul de lucru al medicilor stomatologi.

 Copiii au primit  materiale promotionale asigurate de catre firma Colgate, respectiv  pasta de dinti, periute de dinti si materiale de informare.

 Proiectul "Dinti frumosi , copii sanatosi" este derulat simultan in mai multe orase din Romania, prin Cluburile Rotary in colaborare cu Inspectoratele Scolare, iar partenerii internationali sunt:  Molndal Rotary Club din Suedia si compania Colgate Romania.

 Multumim tuturor colaboratorilor !

 

Viorel Inta - Presedinte 2011/2012                                                  

Rotary Club Bistrita-Nosa.

2 commentarii3094 vizualizări07 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0