Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
LA CAHUL SE DA TONUL DECOMUNIZARII PRINTR-UN MARS UNIONIST.

Platforma Civica "Actiunea 2012" saluta decizia Parlamentului de la Chisinau de a condamna crimele regimului comunist sovietic si de a interzice folosirea simbolurilor comuniste in scopuri politice. Apreciem acest act ca prima garantie si sansa a procesului de democratizare veritabila, care va crea premisele construirii unei societati civile constiente de trecutul, dar si de viitorul sau. Consideram ca urmatorul pas in directia reabilitarii adevarului istoric este unirea Republicii Moldova cu Romania. In acest scop, in sudul republicii se va desfasura o manifestatie unionista.

 Duminica, 22 iulie, cu incepere de la ora 11:00, va avea loc un mars unionist la Cahul, cel mai mare oras din sudul Republicii Moldova. Pe traseul marsului, manifestantii vor trece  pe langa sediul Consulatului General al Romaniei din acest oras si se vor opri la statuia lui Ioan Voda, unde vor arde simboluri ale regimului care a despartit frate de frate.

 Manifestatia este organizata de Consiliul Unirii, peste 100 de voluntari ai Actiunii 2012 din Bucuresti si Chisinau alaturandu-se actiunii.

             Platforma Civica "Actiunea 2012" este formata ONG-uri si persoane care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

 

 

Platforma Civica "Actiunea 2012"           

              20 iulie 2012.

0 comentarii2933 vizualizări20 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0