Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Dan Olaru este cel mai tanar participant roman la Jocurile Olimpice.

Dan Olaru este cel mai tanar participant roman la Jocurile Olimpice din acest an. La numai 15 ani, Dan Olaru va fi port-drapelul Republicii Moldova (n.r.- parte a Romaniei Mari) la ceremonia de inaugurare de la Londra. Pe langa obiectivul de a castiga proba olimpica "tir cu arcul", tinta tanarului sportiv roman este de a concura, in viitor, pentru o Romanie reintregita.

Platforma civica ACTIUNEA 2012 - UNIREA FACE PUTEREA!
Iulia Modiga - iulia@actiunea2012.ro - 0727689615.

 

 

Cel mai tanar participant la JO 2012 vrea Unirea Republicii Moldova cu Romania

 Dan Olaru a obtinut cota olimpica la proba masculina de tir cu arcul pentru Republica Moldova, a carui port drapel va fi la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Are numai 15 ani, este cel mai tanar participant roman la Jocurile Olimpice de la Londra si voluntar al Platformei Civice Actiunea 2012.

 Reporter: Ai participat la diverse actiuni unioniste, de exemplu, la marsul de pe 13 mai, cand a fost comemorata implinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de catre Imperiul Tarist. Ce anume te determina sa participi la astfel de manifestatii?

Dan Olaru: Deoarece suntem un singur popor si sper ca totusi va fi unirea si vom deveni ca si inainte o tara mare.

Reporter: Cine te-a invatat pe tine sa fii patriot? Cine te-a invatat pe tine ca esti roman?

Dan Olaru: Mama m-a invatat, deoarece este profesoara de istorie si tot timpul mi-a spus ca suntem romani si nu moldoveni si ca vorbim limba romana.

Reporter: Pe 27 iulie, cand va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Londra, tu vei purta drapelul Republicii Moldova,. Speri ca intr-o zi vei purta tricolorul la competitii de acest fel sau cum gandesti tu viitorul tau sportiv?

Dan Olaru: Da, sper ca voi putea concura pentru o Romanie Mare, e un vis de-al meu si tare imi doresc acest lucru.

Reporter: Si cand crezi tu ca se va implini idealul unirii?

Dan Olaru: In vreo cinci-sapte ani. Eu asa zic.

Reporter: Tu, de exemplu, la antrenamente, impreuna cu colegi de-ai tai ai mai avut discutii despre romanism? Adica, tu afirmi ca esti roman la scoala sau la antrenamente?

Dan Olaru: Da, afirm si pana acum n-am avut probleme cu acest lucru si colegii de la antrenamente,  deoarece sunt mai mult cu comunistii, spun ca "sunt probleme tale acestea si ai parerea ta si gandeste cum vrei". Noi nu ne confruntam cu treaba aceasta.

Reporter: Vei mai participa la actiuni unioniste?

Dan Olaru: Da, voi participa la manifestatua organizata la Balti, pe data de 5 august, unde peste 500 de tineri vor marsalui pe strazile celui mai mare oras din nordul Basarabiei.

Reporter: Care e mesajul tau pentru cei care vor afla ca esti cel mai tanar sportiv roman la Jocurile Olimpice de la Londra?

Dan Olaru: Sa aiba increde in mine si sa-mi tina pumnii ca sa ocup un loc bun.

Reporter: Asa o sa facem. Mult succes!

 

Referinte: http://www.london2012.com/athlete/olaru-dan-1104810/

http://www.archery.org/content.asp?id=2840&me_id=1370&cnt_id=7329

http://www.prime.md/ro/news/dan-olaru-portadreprul-moldovei-la-jocurile-olimpice-2023454/

https://www.youtube.com/watch?v=YudGETeQtwM  (imagini video)

 

0 comentarii2912 vizualizări26 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0