Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
CERCETASII, "IMPREUNA" DE DOI ANI. O sansa europeana pentru copiii romani.

CERCETASII, "IMPREUNA" DE DOI ANI. Evenimentul va avea loc vineri, 31 august 2012, incepand cu ora 11.30, la sediul CentruluiLocal Bistrita al ONCR, situat in municipiul Bistrita, Bd. Independentei Nr. 24-26 (Cladirea Casa Sperantei, la demisol)
Proiectul "O sansa europeana pentru copiii romani" este la finalul primilor doi ani. In cadrul componentei "Impreuna" pe care Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei prin Centrul Local "Oscar Skrabel" Bistrita o deruleaza in acest proiect am lucrat in acesti doi ani cu 242 de copii defavorizati din judetele Bistrita - Nasaud si Suceava (inclusiv copii din sate izolate). Am derulat cursuri si ateliere de comunicare si negociere; piata muncii/elemente de cariera/metode de autopromovare; drepturi si obligatii in societate; institutii publice romanesti si europene; exprimare prin arta, estetica si ecologie; educatie pentru voluntariat. Am organizat concursuri in care copiii au venit cu idei de imbunatatire a comunitatii din care fac parte. Multe dintre ele au fost exceptionale, iar autorii celor mai bune proiecte au beneficiat de o tabara in Austria unde au avut ocazia sa viziteze multe dintre obiectivele prezentate in timpul sesiunilor de instruire, sa cunoasca oamani noi si sa interactioneze cu acestia.
Va multumim ca ati fost alaturi de noi in acesti doi ani, ca ati participat la evenimentele noastre.
Va asteptam cu drag si vineri. Noi, "cercetasii mari" va vom prezenta progresele copiilor nostri, iar ei, copiii, va vor povesti de ce calatoria in Austria a fost foarte importanta pentru ei.
Pentru informatii suplimentare: Sidor Costinasi, tel +40728259069, sidor.costinasi@scout.ro


_______________________________________________________________________________
"O sansa europeana pentru copiii romani". Proiectul "O sansa europeana pentru copiii romani", finantat din Fondul Social European al Uniunii Europene si de Guvernul Romaniei, prin POSDRU, se deruleaza prin intermediul a sase organizatii neguvernamentale - cinci din Romania si una din strainatate, pe parcursul a trei ani. Managementul proiectului este asigurat de Fundatia Sfanta Macrina, cu o experienta de 14 ani in servicii sociale pentru copiii si tinerii fara adapost.
Proiectul a debutat pe 1 septembrie 2010.
Grupul-tinta al proiectului il constituie 800 de copii cu varste intre 8 si 16 ani, cu risc de abandon scolar din Bucuresti, Hunedoara, Bistrita-Nasaud si Suceava.
• In cadrul programului, cei 800 de copii vor fi implicati in activitati de educatie extrascolara, de recuperare a cunostintelor neasimilate la timp in scoala, de dezvoltare a aptitudinilor native, a creativitatii, a spiritului civic, a lucrului in echipa - ceea ce va conduce la reducerea riscului de abandon scolar si la integrarea lor in societate.
• Pentru ca rezultatul proiectului sa fie durabil, iar copiii sa beneficieze pe viitor de sprijinul familiilor lor in finalizarea studiilor si alegerea unei cariere, se va asigura consiliere socio-psihologica familiilor din care provin acesti copii.
________________________________________________________________________________________
Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei
Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" (ONCR - www.scout.ro) este cea mai mare organizatie educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (WOSM - www.scout.org), fiind singura organizatie de cercetasi recunoscuta ca atare din Romania.

0 comentarii2849 vizualizări30 august 2012
rss 2.0
rss 2.0