Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 21 Aprilie 2024 - 14587
Bistriteni la Tebea .

Manifestarile anuale de la Tebea, din judetul Hunedoara, sunt un reper pentru toate sarbatorile identitare romanesti. Peste 5.000 de persoane de toate varstele, majoritatea moti din comunele invecinate, s-au adunat duminica sa cinsteasca memoria lui Avram Iancu, la implinirea a 140 de ani de la moartea eroului national.

La Serbarile Nationale de la Tebea au lipsit presedintele, Traian Basescu, si primul ministru, Victor Ponta. Au participat insa o serie de politicieni locali, dar si de la Bucuresti, precum ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, senatorul Mircea Diaconu sau europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor.

Cu toate acestea, singurul grup politic organizat care a fost aplaudat de motii prezenti la fata locului a fost alcatuit din tinerii membri ai Noii Drepte, care au fluturat mai multe drapele nationale si steaguri ale organizatiei. Deasemenea standul organizatiei nationaliste a fost unul dintre cele mai cautate, fiind oferite spre vanzare diverse carti, reviste, insigne, tricouri si hanorace identitare.

Eroul romanilor ardeleni s-a nascut in 1824, intr-o familie de moti instariti din comuna Vidra de Sus. De profesie avocat, la Revolutia de la 1848, Avram Iancu facea parte dintre fruntasii intelectualitatii romanesti transilvanene care lupta pentru emancipare sociala si nationala. A fost unul dintre initiatorii si organizatorii adunarilor publice de la Blaj, din 30 aprilie, 15-17 mai si 15-23 septembrie 1848, si conducatorul cetelor inarmate de tarani si mineri din Muntii Apuseni, in randurile carora se bucura de o mare popularitate.

 

Noua Dreapta BN.

 

 

1 comentariu0 vizualizări10 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0