Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
IN LUMEA COPIILOR -sambata, 22 septembrie 2012, incepand cu ora 10.30 pe Pietonal.

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, prin Centrul Local "Oscar Skrabel" Bistrita organizeaza in cadrul proiectului "O sansa europeana pentru copiii romani" evenimentul:"IN LUMEA COPIILOREvenimentul va avea loc sambata, 22  septembrie 2012, incepand cu ora 10.30, pe Pietonalul Liviu Rebreanu Bistrita

  In cadrul campaniei Saptamana Modiala a Mobilitatii derulata de Primaria Municipiului Bistrita,  in data de 22 septembrie 2012, cercetasii bistriteni vor participa  la "Rondul  cetatii pe jos sau  pe bicicleta", incepand cu ora 10 iar intre orele 11-13, in cadrul activitatii  "Calea sanatatii", vor realiza actiunea Comunitatea ideala.

 Copii din Bistrita si imprejurimi precum si cei din Nasaud, Rebrisoara si Rebra au pregatit machete din diverse materiale prin care exprima viziunea lor privind comunitatea din care fac parte si cum si-ar dori sa arate orasul ideal. La realizarea machetelor, copiii au lucrat in echipe de cate 4 si au avut libertate deplina in a da forma ideilor lor, in organizarea si realizarea miniproiectelor.

 Tot sambata, incepand cu ora 10.30, pe Pietonalul Liviu Rebreanu Bistrita va fi deschis un pavilion al cercetasilor in care se va prezenta proiectul "O sansa europeana pentru copiii romani".

 Evenimentul "In lumea copiilor"  are ca obiectiv informarea si implicarea  publicului, institutiilor publice si  autoritatilor   publice locale,  scolilor generale si  speciale, precum   si  a  mediului neguvernamental si a sectorului privat, cu privire la derularea proiectului si progresele inregistrate de copii in cadrul proiectului "O sansa europeana pentru copiii romani".

 Invitam pe toti cei care cred ca o plimbare printr-o lume imaginata de copii le este de folos, sa fie alaturi de noi.

Coordonator activitati

Sidor Costinasi

 

Pentru informatii suplimentare: Sidor Costinasi, tel +4.0728.259069,  sidor.costinasi@scout.ro

 

 

 

 

 

 

"O sansa europeana pentru copiii romani"

 Proiectul "O sansa europeana pentru copiii romani", finantat din Fondul Social European al Uniunii Europene si de Guvernul Romaniei, prin POSDRU, se deruleaza prin intermediul a sase organizatii neguvernamentale - cinci din Romania si una din strainatate, pe parcursul a trei ani. Managementul proiectului este asigurat de Fundatia Sfanta Macrina, cu o experienta de 14 ani in servicii sociale pentru copiii si tinerii fara adapost.

Proiectul a debutat pe 1 septembrie 2010.

 Grupul-tinta al proiectului il constituie 800 de copii cu varste intre 8 si 16 ani, cu risc de abandon scolar din Bucuresti, Hunedoara, Bistrita-Nasaud si Suceava.

•          In  cadrul  programului,  cei  800  de  copii  vor  fi  implicati  in  activitati  de  educatie extrascolara, de recuperare a cunostintelor neasimilate la timp in scoala, de dezvoltare a aptitudinilor native, a creativitatii, a spiritului civic, a lucrului in echipa - ceea ce va conduce la reducerea riscului de abandon scolar si la integrarea lor in societate.

•          Pentru ca rezultatul proiectului sa fie durabil, iar copiii sa beneficieze pe viitor de sprijinul

familiilor lor  in finalizarea  studiilor  si alegerea  unei  cariere,  se va  asigura  consiliere socio-

psihologica familiilor din care provin acesti copii.

 

 

 

 

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

 Organizatia Nationala "Cercetasii Romaniei" (ONCR - www.scout.ro) este cea mai mare organizatie educativa de tineret din Romania, cu circa 2500 de membri in peste 53 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala, prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (WOSM - www.scout.org), fiind singura organizatie de cercetasi recunoscuta ca atare din Romania.

0 comentarii2639 vizualizări21 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0