Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Saptamana Solidaritatii si Tolerantei.

Luni, la ora 11.00 a debutat Saptamana Solidaritatii si Tolerantei la sediul PROADO, str. Liviu Rebreanu nr 18, (pe Pietonal, langa Centrul pt Tineret si PC) cu o Conferinta de Presa, iar anexat este si programul manifestarilor.

Asociatia Pro-Apararea Drepturilor Omului, in colaborarea cu Institutia Prefectului, Inspectoratul Scolar si Primaria Bistrita deruleaza, in aceste zile, Saptamana Solidaritatii si Tolerantei. Presedintele PROADO, Doina Orza, impreuna cu voluntarii asociatiei, a sustinut o conferinta de presa la sediul institutiei, prezentand agenda bogata a manifestarilor. Saptamana a debutat cu vizita elevilor scolilor generale nr.1 si nr.4 la Caminul pentru Persoane Varstnice.
Marti, de la ora 10.00, la Scoala Generala nr. 1 Bistrita se va derula masa rotunda "Solidaritate intre generatii", moderator Elena Iacoban. De la ora 12.00, Pietonalul va fi animat prin frumusetea costumelor prezente in Carnavalul Prieteniei si Solidaritatii cu elevi ai claselor I-IV din scolile bistritene.
Miercuri, de la ora 16.00, in colaborare cu Penitenciarul Bistrita, Asociatia "Argument", Colegiul National "Andrei Muresanu", in coordonarea profesoarei Camelia Toma, va avea loc actiunea "Libertate/captivitate" la Cercul Militar Bistrita.
Punctul central al celei de-a VIII-a editii a Saptamanii Solidaritatii si Tolerantei il constituie Gala "10 pentru Solidaritate", in cadrul careia vor fi premiate 10 personalitati ale judetului, joi, de la ora 10.00, in sala de sedinte a Palatului Administrativ. Printre premianti se numara artista Elvira Botos, scriitoarele Victoria Fatu Nalatiu si Melania Cuc, mesterul popular Floarea Cosmi, profesoara Elena Iacoban, inginerul Virgil Mesaros, medicul Craita Ionescu, col. rez. Ioan Birisiu. Premierea are loc in Anul European al Imbatranirii Active si al Solidaritatii intre Generatii. De la ora 17.00, la Cercul Militar, va avea loc spectacolul de cantece si dansuri "Diferiti dar impreuna", cu participarea ansamblului "Doinita" al Cercului Militar, formatiei de dansuri germane a Colegiului National "Liviu Rebreanu", formatiei de dansuri maghiare a Colegiului National "Andrei Muresanu", ansamblul folcloric "Cununa graului" Ocnita, pe scena fiind reprezentati romanii, maghiarii, germanii si romii.
Vineri, de la ora 12.00, prof. Vasile Duda si arh. Marcela Tamas ne invita la Liceul de Arte Plastice "Corneliu Baba" la vizionarea peliculei "Valori ambientale Nord-Europene".
O saptamana plina de evenimente, in care solidaritatea si toleranta isi dau "mana" pentru a reflecta la fel ca partenerii francezi din Besançon modul in care trebuie sa fim unii fata de altii.

1 comentariu2863 vizualizări12 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0