Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
STERILIZEAZA ! NU ABANDONA.

In anul 2013 fiecare din noi poate sa previna aparitia a cel putin 10 catei/pisici noi pe strada. Ne plangem ca sunt multi caini si pisici pe strada. Putini dintre ei sunt insa nascuti pe strada, majoritatea sunt abandonati de proprietarii de animale care nu isi sterilizeaza animalele din curti sau care nu mai au chef sa ii tina din diverse motive: a crescut, nu mai e simpatic, nu latra, latra, l-a muscat pe vecinu etc.

Asa ca ne plangem ca nimeni nu face nimic. (Ne-) am mai plans si in 2010 si in 2011 si in 2012. Unii dintre noi au facut eforturi supraomenesti ca sa sterilizeze animalele de pe strada si din curtile celor care nu isi permit costul acestei proceduri. Efectul? Aproape ZERO.

Impreuna insa avem o sansa ! O sansa a normalitatii, omeniei si altruismului.

A venit si anul 2013. Ce alegem sa facem in acest an? Mai (ne) plangem? SAU FACEM SI NOI CEVA?

Daca nu iti este indiferenta situatia animalelor de pe strada, poti si tu sa faci ceva anul acesta.
Este simplu, nu ti se cere decat putin timp si perseverenta. In unele cazuri, poate chiar pretul unei sterilizari. Dar ce inseamna 100 lei pe langa rezultatul pe care l-ai avea? Vei fi salvat cel putin 10 caini/pisici de la o viata plina de neajunsuri si cruzime cu numai 100 de lei ,putin timp si efort depus.

Urmeaza pasii de mai jos si apoi vino si spune-ne rezultatele pana la sfarsitul anului 2013.

PASI DE PARCURS:

0. Invita-ti toti prietenii la acest eveniment, mai ales cei care nu sunt activisti in protectia animalelor.

1. Ai caini sau pisici nesterilizate?
Sterilizeaza-le. Beneficiile sunt uriase. Citeste aici. http://www.acasatv.ro/animale-de-companie/sterilizeaza-stop-abandonului-o-campanie-pentru-sanatatea-cainilor-si-pentru-siguranta-oamenilor.html

2. Ai rude, prieteni, cunostinte care stau la curte in zone urbane sau rurale si care au animale nesterilizate? Suntem convinsi ca ai.
Convinge cel putin o persoana (familie) sa isi sterilizeze animalele. Trebuie sa le explici beneficiile si sa le indici un cabinet veterinar unde se fac sterilizari gratuite sau cu pret redus (pentru aceste informatii te rog sa ne contactezi). Nu ar fi un capat de tara sa transporti tu animalutul la cabinet pentru sterilizare, daca familia nu are masina.
In cazul in care nu sunt dispusi sa dea bani pentru sterilizare (ceea ce va fi cazul de cele mai multe ori) doneaza tu acesti bani. Vor fi bine cheltuiti.

Printre beneficiile celor care isi vor steriliza animalele:
- nu mai este nevoie sa dea drumul masculilor din curte si acestia nu le vor mai rupe gardurile incercand sa ajunga la catelusele in calduri,
- nu mai trebuie sa isi faca griji cu aruncarea, abandonarea sau omorarea puilor nedoriti,
- abuzurile asupra animalelor (pui sau adulti) se vor reduce (pot chiar sa dispara), reducandu-se in consecinta influenta negativa asupra psihicului copiilor si chiar a celor maturi,
- animalele vor trai mai mult, vor fi mai voioase si vor mai sanatoase,
- vor intra si ei in randul oamenilor civilizati (asta nu stim cum este bine sa le-o comunicati) - fiti blanzi.

3. Vino aici si impartaseste-ne succesul tau, permitandu-ne sa crestem cifra oamenilor, intrati in civilizatie.

Aveti un an la dispozitie pentru a convinge cat mai multe familii pentru a face acest gest firesc si de omenie! Poate vi se pare mult, dar va asiguram ca nu este, asa ca va recomandam sa incepeti de ..... IERI.

Dand JOIN la acest eveniment inseamna ca ti-ai luat angajamentul sa convingi macar o familie.
Te rugam sa te abtii, daca nici prin cap nu iti trece sa urmezi acesti pasi.

Multumim.
Colectivul "Vinovatii fara vina BN"

 

 

Vinovatii fara vina BN
PARLAMENTUL EUROPEAN A DECIS: MAIDANEZII VOR FI STERILIZATI SI INREGISTRATI. Ce romani s-au opus proiectului.

Cainii comunitari vor fi sterilizati si inregistrati - aceasta este decizia pe care a adoptat-o Parlamentul European prin votul majoritatii, avandu-i ca initiatori, printre altii, pe Daciana Sarbu si Adina Valean, se arata intr-un comunicat al FNPA, potrivit Green Report.
Masurile adoptate de PE sunt cele de control asupra respectarii de statele membre a principiului ca animalele sunt recunoscute ca "fiinte simtitoare". De asemenea, este vorba si de masuri legislative privind gestionarea maidanezilor prin sterilizare, identificare, inregistrare, promovarea responsabilitatii detinatorilor fata de animalul propriu.

Cinci europarlamentari romani din cei 33 nu au semnat declaratia. Acestia sunt Elena Basescu, Monica Macovei, Theodor Stolojan, Csaba Sogor si Laszlo Tokes.

 

0 comentarii2716 vizualizări25 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0