Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Egalitatea de sanse - resursa pentru viitor mai sigur.

Centrul Crestin de Reintegrare Sociala ONISIM Bistrita impreuna cu partenerii: Penitenciarul Bistrita, Asociatia Club ROTARACT, Asociatia MORALIA pentru Romania organizeaza in data de 28.02.2013 ora 13 la sediul Centrului Crestin de Reintegrare Sociala ONISIM Bistrita, str. Compozitorilor, nr. 6D, conferinta de inchidere a proiectului "Egalitatea de sanse - resursa pentru viitor mai sigur".

Proiectul a avut ca scop mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor pentru reducerea fenomenului de discriminare a persoanelor private de libertate sau care au suferit o pedeapsa privativa de libertate.

Proiectul a fost un real succes in contextul in care exista o rata scazuta de reusita profesionala si adaptabilitate in societate a persoanelor care au suferit o pedeapsa privativa de libertate pe fondul unei puternice discriminari din partea societatii. Aceasta este concluzia desprinsa din numeroase studii recente care au relevat faptul ca rata de recidiva la nivelul tarii noastre este de 55%, iar alti 20% dintre detinuti au antecedente penale inainte de prima incarcerare-formand o rata totala de 75%.

 Perioada de desfasurare: Septembrie 2012 - Februarie 2013;

Bugetul proiectului a fost de 47 000 lei

 Grupul tinta al proiectului a fost format din:

-persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrita;

-populatia generala a judetului Bistrita - Nasaud, cu precadere patronatul, posibilii angajatori si institutiile de interes.

 

 

 

Din activitatile care s-au desfasurat in cadrul proiectului au facut parte urmatoarele:

Constituirea unui grup de actiune locala format din specialisti si reprezentanti ai partenerilor, societatii civile, institutii publice care sau intalni periodic in vederea elaborarii unui plan de actiune;

Au fost organizate unele dezbateri publice si seminarii de informare cu actori importanti (patronat, autoritati publice), in care a fost prezentata problema discriminarii si efectele ei asupra societatii;

Sa construirea un blog civic (www.onisimbn.ro/blog) in care au fost dezbatute problemele cu care se confrunta persoanele private de libertate si au fost postate articole de specialitate;

Au fost organizate 3 evenimente denumite generic "Teatru Forum" - Teatrul celor Opresati. Aceasta activitate reprezinta o forma de teatru participativ care incurajeaza formele democratice de interactiune intre participanti (actori si spectatori);

A fost organizat un eveniment denumit "Cafeneaua publica" - metoda de dialog activ, schimb de informatii si gasire de solutii creative.

 Proiectul "Egalitatea de sanse - resursa pentru viitor mai sigur", a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

 Pentru informatii suplimentare, desemnam ca persoana de contact pe doamna Ioana HOGNOGI - asistent de proiect; tel.0755148492, e-mail: contact@onisimbn.ro

 

 

 

Manager de proiect -Iosif PINTICAN

Director Centrul de Reintegrare Sociala ONISIM Bistrita

0 comentarii2744 vizualizări25 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0