Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Duminica 03 Martie 2024 - 14587
DECLARATIE - Catre Romanii de pretutindeni.

Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor se alatura Memorandumului pentru Reintregirea Romaniei dat publicitatii, in 27 martie 2013, la Chisinau, de catre Consiliul Unirii.Ne alaturam intregului popor roman, care comemoreaza, cu mandrie si speranta, cea de a 95-a aniversare a actului istoric, infaptuit la 27 martie 1918, prin care Basarabia a revenit la Patria mama, dupa lunga perioada de ocupatie tarista (1812-1918). Cu mandrie pentru trectul glorios al neamului nostru. Cu speranta pentru o  Romanie Reintregita, puternica, bogata si prospera, in care poporul roman va redeveni stapan pe teritoriul lui national, pe resursele sale naturale si cele create prin munca sa, isi va recastiga libertatea si demnitatea.

Suntem singurul popor european despartit in doua state asa-zis independente. Suntem in aceasta stare tragica si datorita lacomiei imperiilor care s-au napustit asupra noastra si au rupt parti din trupul teritoriului nostru national, dar si datorita cozilor de topor, care s-au catarat la conducerea celor doua state romanesti, pe cai necinstite, cu ajutorul invadatorilor, si s-au lacomit sa se imbogateasca, prin jefuirea, impreuna cu strainii, a avutiei create de noi, poporul roman, in timpul regimului comunist, ca si in toata perioda scursa de la abolirea acestui regim de ocupatie.

Stim ca, atat in Romania, cat si in Republica Moldova, grupuri minoritare s-au organizat in retele politico-financiare, de tip mafiot, care controleaza capitalurile, precum si institutiile celor doua state romanesti, pe care le folosesc pentru a-i insela si jefui pe cei multi, cei care, prin munca lor,  produc avutia.

Stim ca, atat in Romania, cat si in Republica Moldova, majoritatea romanilor, indiferent de etnia acestora, nu are acces la avutia productiva, este total lipsita de capital, nu participa la insusirea plusvalorii creata in economie, este obligata sa traiasca din salarii si pensii de mizerie, care nu ii permite sa economiseasca, sa investeasca, sa creeze locuri de munca. Avutia creata de romanii din dreapta si din stanga Prutului este insusita de cei care au devenit proprietarii capitalului, in cea mai mare parte straini, prin asa-zisa privatizare si este transformata in bunuri de lux, pentru viata de huzur a mafiei politico-financiare, sau transferata in afara granitelor celor doua state romanesti.

Stim ca atat in Romania, cat si in Republica Moldova, prin asa-zisa privatizare, de fapt, cea mai mare crima economica savarsita impotriva poporului roman, guvernantii au distrus milioane de locuri de munca, astfel ca peste trei miloane de cetateni ai Romaniei si peste un milion de cetateni ai Republicii Moldova au fost obligati sa ia drumul strainatatii, in cautarea unui loc de munca, sa supravietuiasca urgiei abatuta asupra lor de catre proprii lor guvernanti. Milioane de copii romani, atat in Romania, cat si in Republica Moldova, traiesc fie fara un parinte, fie fara amandoi parintii, ingosand numarul tinerilor romani care abandoneaza scoala, care devin prada traficantilor de droguri si de carne vie.

Nu ne putem astepta la nimic bun de la cei care au guvernat si guverneaza Romania si Republica Moldova. Nici sa ne elibereze din saracie si umilinta, nici sa ne ajute sa realizam idealul sacru al Reintregirii Patriei.

Acesta este motivul pentru care, noi, aici, la Bucuresti, am creat Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor, care isi propune sa creeze un nou stat al romanilor, un stat care sa fie controlat de popor, sa slujeasca poporul si nu mafia politico-financiara, un stat care sa scoata Romania din saracie si umilinta si sa o plaseze pe drumul libertatii, al demnitatii si prosperitatii, un stat care sa actioneze cu competenta si hotarare pentru Reintregirea Patriei.

Obiectivele Miscarii pentru Constitutia Cetatenilor sunt:

a) Promovarea initiativei legislative a cetatenilor pentru revizuirea Constitutiei Romaniei;

b) Monitorizarea modului in care institutiile statului roman respecta prevederile Constitutiei si ale legilor tarii;

c) Initierea de propuneri legislative ale cetatenilor.

 Activitatea Miscarii pentru Constitutia Cetatenilor este organizata si coordonata de catre Comitetul de Initiativa pentru promovarea propunerii legislative a cetatenilor privind revizuirea Constitutie Romaniei constituit la data de 16.03.2013.

 Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor isi va constitui COMITETE DE ACTIUNE la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor si judetelor tarii, la nivel national, precum si in strainatate, in tarile si localitatile in care traiesc romani.

 In Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor se poate inscrie orice persoana fizica si juridica romana care adera la obiectivele Miscarii si se angajeaza sa militeze si sa actioneze pentru realizarea acestor obiective.

A fost elaborat proiectul de revizuire a Constitutiei Romaniei, care a fost depus la Consiliul Legislativ al Romaniei, in vederea obtinerii avizului acestei institutii, potrivit legii.

Principiile fundamentale ale proiectului legislativ initiat de Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor sunt:

1. Statul este creat de popor. Statul exista si functioneaza sub controlul poporului. Ratiunea de a fi a statului este sa slujeasca poporul, sa apere drepturile si libertatile cetatenilor, sa furnizeze servicii publice, de uz si de interes public.

2. Poporul poate sa-si exercite controlul asupra statului, asupra puterii politice, daca si numai daca el, poporul, detine si puterea economica, daca este proprietar asupra capitalului. Constitutia trebuie sa dispuna mecanismele juridice si financiare prin care poporul sa devina si sa ramana proprietar al capitalului utilizat in economia nationala.

3. Statul este constituit din mai multe componente, numite puteri, complet separate una de alta si total independente una fata de alta, care se controleaza reciproc si toate sunt controlate de popor. Statul roman este constituit din cinci componente: legislativa, executiva, judecatoreasca, mediatica, financiara. Nici o componenta nu se amescteca in treburile celorlalte componente. Toti cei care exercita puterea politica sunt alesi de poor, prin vot, si demisi, oricand, de popor, prin vot.

4. Romania este patria poporului roman. Statul roman este obligat sa apere teritoriul national al poporului sau, sa actioneze necontenit pentru Reintregirea Patriei cu teritoriile rupte din trupul tarii de catre participantii la cel de al doilea Razboi Mondial.

In 27 martie 2013, cu prilejul comemorarii celei de a 95-a aniversari a reunirii Basarabiei cu Patria mama, chemam pe fratii nostri din Republica Moldova sa ni se alature, sa creeze si ei, la Chisinau, Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor, sa creeze comitete de actiune in toate localitatile Republicii Moldova, prin care sa se aduca la cunostinta romanilor proiectul de Constitutie propus de Miscare.

Chemam pe romanii de pretitindeni sa ne reunim, la Bucuresti, in data de 9 mai 2013, Ziua Independentei, intr-o  Adunare Nationala, in care vom hotara  sa creem Miscarea pentru Reintregirea Romaniei, care va avea un singur scop,  acela de a cere si a impune, in numele poporului roman, organizarea, in ambele state romanesti, in aceisi zi, a Referendumului pentru Reintregirea Romaniei, pentru unirea celor doua state intr-unul singur, ROMANIA.

Referendumul pentru Reintregirea Romaniei trebuie organizat, ACUM, in anul 2013. A trecut destul timp de cand suntem despartiti. De cand suntem oropsiti si umiliti. GATA!

Nici o forta pamantesca nu ne poate opri sa ne realizam idealul sacru al Reintregirii Patriei noastre, Romania. Cu o singura conditie: Sa fim UNITI, in cuget si in fapta.

A sosit timpul faptei. Ne vedem la ADUNAREA NATIONALA, la Bucuresti, in data de 9 mai 2013.

Ne vedem la REFERENDUMUL PENTRU REINTREGIREA ROMANIEI.

Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!

Traiasca Romania! Traiasca Tricolorul!

 

 

Constantin Cojocaru - Presedintele Comitetului de Initiativa

Miscarea pentru Constitutia Cetatenilor.

0 comentarii2772 vizualizări30 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0