Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
200 000 de semnaturi pentru Basarabia.

Platforma Civica Actiunea 2012 va demara cea mai ampla campanie de strangere de semnaturi pentru apropierea dintre Romania si Republica Moldova, sub genericul "Aducem Basarabia acasa". Duminica, 7 aprilie, la ora 13:30, la Clubul Taranului din Bucuresti (intrarea prin Str. Monetariei, nr. 3) are loc conferinta prin care vor fi facute publice detaliile campaniei.

Voluntarii Platformei din toate judetele Romaniei vor colecta 200 000 de semnaturi care vor insoti un pachet legislativ menit sa apropie decisiv cele doua maluri ale Prutului. Proiectul de lege privind statutul cetatenilor Republicii Moldova pe teritoriul Romaniei vizeaza dezvoltarea comuna culturala, educationala, sociala si economica a cetatenilor din cele doua state romanesti, precum si aspecte referitoare la raportul cetatenilor Republicii Moldova in relatia cu Romania.

Initiativa debuteaza la 7 aprilie, o data cu semnificatii profunde: in urma cu 4 ani, pe 7 aprilie 2009, tinerii din Republica Moldova insetati de libertate si dreptate au inlaturat de la putere o guvernare comunista toxica. Steagurile tricolore romanesti pe care le-au purtat in Piata Marii Adunari Nationale pe parcursul protestelor pasnice, insotite si mesajele adresate malului drept de Prut, precum "Romania, nu uita, Basarabia e a ta", demonstreaza ca tinerii din Republica Moldova isi pun toate sperantele in realizarea unitatii nationale.

            Organizatorii campaniei considera vointa populara drept conditie esentiala a democratiei, iar exprimarea sustinerii populatiei Romaniei fata de cele trei milioane de romani din Republica Moldova reprezinta continuarea fireasca in procesul de dezvoltare si afirmare a natiunii romane.

             Platforma Civica Actiunea 2012 este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativa care sustin unirea Republicii Moldova cu Romania si militeaza pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regasire a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului in cadrul aceluiasi stat.

 

Platforma Civica Actiunea 2012             

              4 aprilie 2013.

0 comentarii3031 vizualizări04 aprilie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0