Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 11 Mai 2021 - 14587
UN ULTIM OMAGIU REGINEI ROMANIEI MARI.

"Cand veti citi aceste slove, eu voiu fi trecut pragul tacerii vesnice". La data de 18 iulie 2013 se implinesc 75 de ani de la moartea Reginei Maria a Romaniei (1875- 1938 ), supranumita Mama ranitilor, Mama Romaniei Mari, Regina soldat, Regina diplomat, Soacra Balcanilor, Regina artista. 

            A fost odata pe harta Europei un regat numit Romania.Si o printesa Maria Alexandra Victoria a Marii Britanii si Irlandei. Destinele lor s-au impletit vreme de 45 de ani. Povestea celei care avea sa devina Majestatea Sa Regina Maria a Romaniei, una din cele mai fascinante femei ale epocii sale, fascineaza si azi. Este povestea unei inimi care a iubit mult, a trait intens, s-a sacrificat, a si suferit , dar va ramane peste secole o legenda mereu vie. Sotie a regelui Ferdinand, mama a 6 copii a reprezentat pentru tara noastra -asa cum scria presa vremii- simbolul femeii frumoase, demne si inteligente,iubite de popor. Prin faptele sale si atasamentul fata de poporul care a adoptat-o , s-a mutat cu radacini, religie pe pamantul romanesc, pentru care nici un sacrificiu nu i s-a parut prea mare. Te binecuvantez , iubita Romanie ,......, frumoasa tara pe care am vazut-o intregita, a carei soarta mi-a fost ingaduit sa o vad implinita. Fii tu vesnic imbelsugata, fii tu mare si plina de cinste, sa stai vesnic falnica printre natiuni, sa fii cinstita, iubita si priceputa......Rog pe copiii mei sa nu uite niciodata ca increderea in Dumnezeu este o calauza in fericire si mangaere in suferinta.

            Testamentul Reginei Maria a Romaniei

 

Prof. Ist. Simona SIMOANCA

CLUBUL MONARHISTILOR BISTRITENI.

 

 

4 commentarii1967 vizualizări18 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0