Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Marti 11 Mai 2021 - 14587
UN ULTIM OMAGIU REGINEI ROMANIEI MARI.

"Cand veti citi aceste slove, eu voiu fi trecut pragul tacerii vesnice". La data de 18 iulie 2013 se implinesc 75 de ani de la moartea Reginei Maria a Romaniei (1875- 1938 ), supranumita Mama ranitilor, Mama Romaniei Mari, Regina soldat, Regina diplomat, Soacra Balcanilor, Regina artista. 

            A fost odata pe harta Europei un regat numit Romania.Si o printesa Maria Alexandra Victoria a Marii Britanii si Irlandei. Destinele lor s-au impletit vreme de 45 de ani. Povestea celei care avea sa devina Majestatea Sa Regina Maria a Romaniei, una din cele mai fascinante femei ale epocii sale, fascineaza si azi. Este povestea unei inimi care a iubit mult, a trait intens, s-a sacrificat, a si suferit , dar va ramane peste secole o legenda mereu vie. Sotie a regelui Ferdinand, mama a 6 copii a reprezentat pentru tara noastra -asa cum scria presa vremii- simbolul femeii frumoase, demne si inteligente,iubite de popor. Prin faptele sale si atasamentul fata de poporul care a adoptat-o , s-a mutat cu radacini, religie pe pamantul romanesc, pentru care nici un sacrificiu nu i s-a parut prea mare. Te binecuvantez , iubita Romanie ,......, frumoasa tara pe care am vazut-o intregita, a carei soarta mi-a fost ingaduit sa o vad implinita. Fii tu vesnic imbelsugata, fii tu mare si plina de cinste, sa stai vesnic falnica printre natiuni, sa fii cinstita, iubita si priceputa......Rog pe copiii mei sa nu uite niciodata ca increderea in Dumnezeu este o calauza in fericire si mangaere in suferinta.

            Testamentul Reginei Maria a Romaniei

 

Prof. Ist. Simona SIMOANCA

CLUBUL MONARHISTILOR BISTRITENI.

 

 

4 commentarii1974 vizualizări18 iulie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Mcreniel
28 Iulie 2013 - 08:54

Subiectul mesajului: DOAMNE AJUTA orcnaid Regele nostru ! [10 Mai 2009]a0 bleeped e astazi 10 Mai,cand eram copil,la Scoala Satului Pastraveni,eu cantam in mijlocul scenei:“Traiasca RegeleIn pace si onorDe tara iubitorSi-aparator de tara.“10 Mai era, a fost si nu mai este Ziua Regelui a0a0 Eu imi amintesc:ca †Ionica Dumnezeu sa-l odihneasca a0ne povestea de foarte multe ori cu bucurie:- cat de frumoase erau ceremoniile militare de 10 Mai ale Garzii Palatului Regal,ceremonii militare la care participase si el in perioada de la 11.03.1938 si pana la 20.11.1940a0cand a fost selectionat si a slujit TARA si REGELE in Batalionul de Garda Regala a Romaniei - cat de mandru se simtea in uniforma Garzii Palatului Regal:a0care avea un fel de canaf in varful capului,a0care avea un fel de decoratii pe piept (avea o amintire fotografie a lui in uniforma Garzii Palatului Regal,a0fotografie pe care nu o mai gasim,a0poate ne-a luat-o Marea Politie Politica Secreta Teroristaa0din perioada mandatului de 5 ani a Presedintelui Basescu )- bleeped viitorul Rege Mihai prin curtea Palatului Regal al Romanieia0se juca cu un caine foarte mare sia0bleeped viitorul Rege Mihai se amuza si radea cand cainelealuneca cu ghearele pe un fel de hol mare de sticla - bleeped pe Regele CAROL al II-lea cand a fost nevoit sa plece in 6 septembrie 1940 din Romaniaa0in cadrul unui detasament al Batalionului de Garda a Palatului in trenul regala0l-a escortat pana la Belgrad sia0bleeped l-a aparat de grupari legionare - alte amintiri frumoase, printre care:cand se ocupa cu aprovizionarea prin piete, magazine a0cand era in postul de santinela la Palatul Regal cand venea in permisie acasa in Timisesti sia0aparea multa lume din sat sa-l vada in uniforma Garzii Palatului Regal - cat de mult indragea poporul Familia Regala a Romaniei a0a0 De pe patul meu de suferinta eu ma roga0la DUMNEZEU ca 10 Mai sa fie din nou Ziua Regelui

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0