Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
ROYAL CANIN se angajeaza sa sustina VIER PFOTEN in salvarea ursilor folositi in lupte, in Ucraina.

Producatorul de hrana pentru animale isi asuma responsabilitatea si doreste sa devina parte la implementarea unei solutii pe termen lung. In cadrul intilnirii avute ieri, la Viena, cu reprezentantii VIER PFOTEN, Royal Canin a declarat ca-si asuma responsabilitatea: compania va sprijini actiunile de salvare a ursilor chinuiti in "concursurile" de lupte de caini cu ursi din Ucraina. Intalnirea a fost determinata de materialul video socant dat publicitatii saptamana trecuta de VIER PFOTEN, care expune sponsorizarea facuta de Royal Canin pentru un astfel de concurs ilegal. Filmarea a creat reactii vehemente si proteste in intreaga lume, fiind preluata de presa si determinand o reactie publica de scuze din partea companiei.

La scurt timp, VIER PFOTEN a prezentat guvernului ucrainean un proiect de salvare a ursilor, acelasi prezentat si companiei Royal Canin in intalnirea de ieri. Organizatia doreste construirea unui centru de salvare a ursilor, unde 15 - 20 animale salvate isi vor putea petrece restul vietii traind in conditii propice speciei. VIER PFOTEN a subliniat faptul ca detine multi ani de experienta in operatiuni de salvare a ursilor, avand totodata practica in managementul a 4 sanctuare de ursi, in Bulgaria, Germania, Austria si, recent, Kosovo.

Dr. Amir Khalil, director de Dezvoltare si negociator din partea VIER PFOTEN, explica: "Sunt multumit de faptul ca astazi putem sta la o masa cu reprezentantii Royal Canin pentru a gasi solutii concrete. Salutam faptul ca aceasta companie doreste sa-si asume responsabilitatea. Dar, desigur, doar cuvintele nu sunt de ajuns, avem nevoie de actiuni clare".

De-a lungul urmatoarelor saptamani, echipele de negociere ale VIER PFOTEN si ROYAL CANIN vor pune la punct un plan. "Vom lucra impreuna pentru a pune la punct detaliile acestui plan", spune Dr. Amir Khalil.

"Royal Canin e foarte interesata sa deschida acest nou capitol prin promovarea bunastarii animalelor in Ucraina. Vom propune totodata crearea unei aliante care sa includa si alte parti interesate (parteneri de business, asociatii, ONG-uri) pentru a asigura continuarea proiectului pe termen lung", a declarat Hervé Marc, Global Corporate Affairs Director, Royal Canin.

Dr. Khalil subliniaza faptul ca proiectul este abia la inceput: "Insa este deja clar ca vom avea nevoie de sprijinul autoritatilor ucrainene ca sa punem capat suferintelor pe care le indura acesti ursi. Un astfel de proiect este foarte solicitant din punct de vedere logistic, financiar si birocratic, necesitand totodata mult timp".

______________

Toate cele bune


 

*******************************************************************************
Livia Cimpoeru -Press Officer VIER PFOTEN Romania
Tel: +40-21-316-77-31
Mobile: +40-734-660-726
Fax: +40-21-311-25-99
livia.cimpoeru@vier-pfoten.org
********************************************
VIER PFOTEN Romania
Maica Alexandra street, no. 24
District 1, Bucharest
Website: www.vier-pfoten.ro , www.four-paws.org
********************************************

Nu blana il face pe om. Simte-te bine in pielea ta! 

Moda blanurilor este inca raspandita printre comerciantii de haine. Cere marilor case de moda sa se angajeze sa renunte la blanuri. Creeaza-ti propriul Naketar si alatura-te paradei noastre on-line impotriva blanurilor - dezbracat!

furfree-parade.org

  

0 comentarii2646 vizualizări31 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0