Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Luni 15 Aprilie 2024 - 14587
Scenica ne-nvata "de-a una si de-a fuga" cum sa jucam hapucul la Festivalul Usturoiului!

Mai stie cineva cum se juca hapucul acum cateva zeci de ani? Va e dor de o "baba oarba" sau sa incingeti o "miuta" asa cum faceati pe ulitele satului? Programat pentru sfarsitul acestei saptamani, in 7 si 8 septembrie, in Pasul Tihuta, Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula, si-a propus sa ne intoarca in timp, pentru a redescoperi farmecul uitat al jocurilor copilariei.

 Daca aveti nostalgia minunatelor jocuri din copilarie si vreti ca fetele si baietii vostri sa se rupa pentru doua zile de calculator si sa nu mai butoneze telefoanele de ultima generatie decat pentru a face poze, la Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula aveti ocazia, cu ajutorul echipei de la Scenica si a celor aproape 70 de copii implicati in acest program, sa va lasati prinsi in jocuri cum astazi nu se mai prea intalnesc.

Coordonatoarea clubului Scenica, Dora Baba, a "cotrobait" prin amintirile copilariei si timp de doua zile, in 7 si 8 septembrie, copiii si parintii care vor ajunge in Tinutul Contelui Dracula, la Festivalul Usturoiului, pot sa invete sau sa redescopere cum se joaca hapucul, sa se bucure de o "baba oarba" putin mai speciala decat cea cunoscuta, sa incinga o miuta sau sa dea frau liber entuziasmului la o "strigatea". Cu ajutorul celor de la Scenica, cei mari si cei mici vor invata sa joace "de-a una si fuga" sau ce inseamna un "lapte gros" sanatos. Daca prin absurd incepeti sa va plictisiti, trebuie sa stiti ca amintirile din copilarie sunt o sursa inepuizabila de idei pentru jocuri de echipa: "mi-am pierdut o batistuta", "taranul e pe camp", "ratele si vanatorii" sau "venea un print calare".

Pentru ca Asociatia Turist in Bistrita-Nasaud, organizatorul Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula, isi doreste o intoarcere la lucrurile simple si la traditiile locurilor noastre, pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, cu ajutorul echipei de la Scenica, baietii, impreuna cu tatii lor, vor avea ocazia sa invete sa confectioneze o prastie, fetele sa se transforme in printese si sa se lase dezlegate in cadrul unui concurs inedit sau sa-si puna creativitatea la lucru pentru a scorni cele mai incuietoare ghicitori si cele mai cu talc povesti. Pentru copiii atrasi de arte, au fost gandite ateliere de pictura in aer liber, pentru a transpune pe panza frumusetea Tinutului Contelui Dracula si vor avea ocazia sa faca cu mainile lor masti care de care mai inspaimantatoare.

Povestea vampirilor, ielelor, zanelor si strigoilor va fi transpusa pe scena intr-un dans tematic, iar copiii prezenti la festival vor avea ocazia sa participe la un flash-mob cu mastile pe fata.

Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula va avea loc in 7 si 8 septembrie, in Pasul Tihuta, la Piatra Fantanele, pe drumul spre Ciosa, iar pentru a ajunge acolo, Transmixt asigura curse regulate la pretul unic de 5 lei/sens.

 

Felicia Szucs - manager proiecte al Asociatiei "Turist in Bistrita-Nasaud"

 

0 comentarii2835 vizualizări02 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0