Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
ONG-uri Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Consiliului Unirii in ajunul vizitei lui Kirill.

Joi, 5 septembrie, a avut loc sedinta traditionala a membrilor activi ai Consiliului Unirii. Au fost luate in dezbatere citeva chestiuni - participarea la flash-mob-ul din 2 septembrie impotriva vizitelor vicepremierului rus Dmitri Rogozin si Patriarhului rus Kirill, lipsa de caracter, verticalitate si demnitate ale actualilor guvernanti; participarea componentelor Platformei unioniste Consiliului Unirii la actiunile de protest initiate de membrii Platformei civice "Actiunea-2012" pentru 7 septembrie; agenda CU pentru perioada de pina la sfarsitul anului.

 Astfel, au fost exprimate opinii pozitive despre prestatia cetatenilor din R.Moldova si Romania, prezenti la flash-mob-ul de luni, 2 septembrie, din fata Guvernului, unde a fost exprimata in mod transant pozitia de dezaprobare a comportamentului guvernantilor care au decis sa ii primeasca si sa stea la masa de discutii si la alte mese cu exponenti ai cercurilor imperiale rusesti, care - prin declaratiile lor obraznice - sfideaza Republica Moldova. Participantii au fost locuitori din mai multe unitati administrative, romani de pe ambele maluri ale Prutului si membri ai Actiunii-2012. S-au dat declaratii si interviuri care, insa, au fost blocate sau redate partial si trunchiat de presa controlata de partidele antiromanesti. Consiliul Unirii exprima recunostinta mediilor care au redat obiectiv in reportajele lor evenimentul flash-mob-ului de demnitate al unionistilor, in special postului de radio al Reintregirii Vocea Basarabiei, care ofera CU oportunitatea de a-si informa cetatenii despre activitatea unionistilor .

 

Consiliul Unirii va participa la programul de manifestari impotriva prezentei Patriarhului corupt, reprezentant al cercurilor expansioniste rusesti, obiect de critica dura si pentru presa rusa, personaj care - aidoma Puterii de la Kremlin, al carui instrument este - nu recunoaste suveranitatea, independenta identitatea autentica a celui de-al doilea stat romanesc, a carui populatie trebuie si VA FI NEAPARAT - in mod firesc si corect in plan canonic - sub obladuirea Bisericii Ortodoxe Romane.

 

Astfel, membrii Consiliului Unirii sunt indemnati sa se alature membrilor Actiunii-2012, care au anuntat adunarea protestatarilor la Monumentul Stefan cel Mare sambata, 7 septembrie, la ora 13.00, de unde, la 13.30, se va pleca la aeroport, pentru un flash-mob. Ulterior, conform intelegerilor cu initiatorii, se va participa la alte puncte de program, inclusiv, incepand cu ora 15.30, in fata Palatului National, unde se vor distribui materiale informative celor asteptati la "festivitatea dedicata aniversarii celor doua sute de ani de la infiintarea Eparhiei de Chisinau (Palatul National "Nicolae Sulac")", cu participarea lui Kirill. Alte puncte din programul protestatarilor vor fi convenite in cadrul manifestarilor.

 De asemenea, Consiliul Unirii va examina, in timpul apropiat, eventualitatea convocarii unui Congres al unionistilor, preconizat cu participarea membrilor Platformei CU din Romania si din diaspora romaneasca de peste hotare, fapt pentru care va solicita sprijinul doritorilor pentru buna organizare a unui asemenea for. Exista si solicitari de a se tine sedinte ale CU in unele localitati din Romania. Ele vor fi examinate pentru identificarea oportunitatilor de desfasurare.

 

Serviciul de presa al CU.

0 comentarii2485 vizualizări06 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0