Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 05 August 2021 - 14587
Mijloace de transport alternative in "Ziua europeana fara autoturism"

In ultima zi a evenimentelor organizate sub coordonarea Primariei Bistrita in cadrul "Saptamanii Europene a Mobilitatii", Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct a premiat "Seniorul biciclistilor". 

In data de 22 septembrie 2002 s-a celebrat pentru prima data "Ziua fara automobil", aceasta fiind data de start a Saptamanii Europene a Mobilitatii.

Saptamana Europeana a Mobilitatii contribuie la constientizarea cetatenilor cu privire la efectele pozitive asupra mediului pe care le ofera alternativele la deplasarea cu autoturismul personal, respectiv mersul pe jos, deplasarea cu mijloace de transport nepoluante (biciclete) sau folosirea mijloacelor de transport in comun, avand ca tinta finala  imbunatatirea calitatii vietii in mediul urban.

Tema centrala a "Saptamanii Europene a Mobilitatii 2013" a fost "Clean air -  it’s your move" (Aer curat - randul tau), iar la nivel national s-a organizat cea de-a XI-a editie a evenimentului.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita s-a raliat si in acest an campaniei "Saptamana europeana a mobilitatii", coordonata, la nivel local, de Primaria Municipiului Bistrita.

"Punctul de greutate" l-au constituit actiunile organizate duminica, 22 septembrie 2013 in Zona din jurul Bisericii Evanghelice Bistrita.

 Evenimentele organizate de Centrul Europe Direct la standul informativ au inclus minicampania de informare "Saptamana Europeana a Mobilitatii 2013"si Concursul "Seniorul biciclistilor", in cadrul caruia au  fost premiati cei mai varstnici biciclisti peste 60 ani.

Trofeul a revenit d-lui Anghel Petre 69 de ani, locul doi d-lui Butuza Grigore de 64 ani, pe locul al treilea s-a clasat dl. Burbui Gavril de 62 de ani. O mentiune speciala a fost acordata d-lui Parjol Aurel de 61 ani.

Seniorii au fost premiati cu accesorii pentru bicicleta, premiile fiind inmanate de catre Primarul municipiului Bistrita, dl. Ovidiu Teodor Cretu impreuna cu reprezentantii Centrului Europe Direct.

Scopul actiunilor a fost de a incuraja locuitorii oraselor sa aleaga mijloace de transport nepoluante sau cat mai putin poluante. Astfel, este recomandata renuntarea la deplasarea cu autoturismul personal atunci cand pot fi folosite mijloace de transport in comun, bicicleta sau chiar mersul pe jos.

 

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Manager, Elena-Maria Barbos - Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.europedirectbistrita.ro

0 comentarii3143 vizualizări23 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0