Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 05 August 2021 - 14587
Provocare la discutii despre antreprenoriatul rural "verde", lansata de Camera de Comert si Industrie B-N.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud organizeaza in data de 26 septembrie 2013, Conferinta finala in cadrul Proiectului HENGE - Patrimoniu si resurse naturale pentru un antreprenoriat verde. Evenimentul beneficiaza de participarea partenerilor europeni din cadrul proiectului si se constituie intr-o oportunitate excelenta de impartasire a exemplelor de bune practici la nivel regional si European in domeniul exploatarii inteligente a patrimoniului comunitatii pentru dezvoltarea antreprenoriatului rural "verde".

Proiectul HENGE - Patrimoniul si resurse naturale pentru un antreprenoriat verde, finantat prin Programul Leonardo da Vinci - Transfer de inovatie, implementat de catre Camera de Comert si Industrie Bistrita Nasaud in parteneriat cu organizatii din Bulgaria, Turcia, Lituania, Scotia si Irlanda de Nord, sub coordonarea organizatiei Lawton School, Spania, se afla la sfarsitul perioadei de implementare

Pe parcursul celor 2 ani de viata, proiectul si-a propus sa contribuie la imbunatatirea competentelor cheie si a abilitatilor necesare dezvoltarii antreprenoriatului rural in randul comunitatilor dezavantajate din punct de vedere socio-economic, cu accent pe grupurile tinta tineri, femei, adulti cu un nivel scazut de calificari sau fara calificare, prin furnizarea unor oportunitati de dezvoltare personala si profesionala. HENGE a vizat adaptarea unor metodologii si curricule inovative, in domeniul evaluarii resurselor naturale, mostenirii culturale, in domeniul antreprenoriatului in mediul rural si transferul lor pe noi piete geografice, prin intermediul parteneriatului, care s-a intins din Spania si Lituania pana in Turcia.

Pentru a atinge obiectivele proiectului, consortiul a dezvoltat un program de instruire on-line inovator, adaptat grupurilor tinta din zonele rurale, care ii incurajeaza pe cei interesati sa evalueze si sa exploateze potentialul patrimoniului construit, cultural si natural prin crearea/dezvoltarea afacerilor rurale. Cursul este un prim pas pentru cei care iau in considerare auto-ocuparea si are ca impact, pe termen lung, o mai mare stabilitate a fortei de munca in zonele rurale contribuind la limitarea depopularii acestora. Mai mult, acest program sustine o mai buna intelegerea valorii patrimoniului local si a resurselor naturale in comunitatile rurale, si ajuta la dezvoltarea unui simt al proprietatii si de gestionare responsabila a acestor resurse.

Ultima actiune din cadrul Proiectul HENGE o reprezinta conferinta finala "Patrimoniul comunitati - resursa pentru un antreprenoriat rural verde", organizata cu ocazia intalnirii de lucru a consortiului, de la Bistrita. Conferinta va avea loc joi, 26 septembrie 2013, ora 9,30 la Hotel Coroana de Aur si este un eveniment important atat pentru pentru diseminarea rezultatelor proiectului cat si pentru schimbul util de experiente, idei si exemple de buna practica, la nivel European, legate de oportunitatile de dezvoltare pe care le ofera mostenirea culturala, patrimonial construit si resursele naturale in contextul antreprenoriatului verde in mediul rural.                   

Contact: Monica Muresan - Secretar General CCI BN, Manager Proiect, Elena-Maria Barbos, Sef Compartiment Relatii, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: relatii@cciabn.ro, www.cciabn.ro    

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

0 comentarii2653 vizualizări24 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0