Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 05 August 2021 - 14587
SYMMETRICA: Cererea pentru pavelele ecologice s-a dublat in ultimii doi ani.

Romanii se arata din ce in ce mai interesati de pavarea ecologica, in ultimii doi ani cererea de pavele ce asigura si cresterea vegetatiei dublandu-se, potrivit datelor Symmetrica, principalul producator local si liderul pietei autohtone de profil. "In ultimii doi ani constructiile ecologice au inceput sa prinda contur si in Romania, mai ales in cazul amenajarilor peisagistice, unde armonizarea cu mediul inconjurator este obligatorie. Pe langa efectul estetic al pavelelor ecologice, principalul lor avantaj consta in faptul ca evita stagnarea apei provenite din precipitatii si permit drenarea suprafetele pe care sunt aplicate", a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Potrivit afirmatiilor sale, in ultimii doi ani cererea de pavele ecologice s-a dublat, cel mai des aceste fiind alese pentru spatiile publice, cu preponderenta pentru proiectele de parcari. Pe langa avantajele pe care le ofera acest tip de pavele, unul dintre motivele pentru care cererea a crescut poate fi pus si pe seama pretului pe metru, cel pentru de pavele ecologice fiind cu aproximativ 10% mai mic decat cel pentru pavele clasice.

"In acest moment, pavelele ecologice ocupa un procent de aproximativ 5% din productia totala a Symmetrica, ce ajunge la 11.500 m zilnic. Daca in urmatoarea perioada cererea va continua sa creasca vom lua in considerare marirea capacitatii de productie pe acest segment", a subliniat Sebastian Bobu.

Acesta a mai adaugat, de asemenea, ca pe langa proiectele publice in cadrul carora sunt tot mai mult folosite pavajele ecologice, si clientii persoane fizice opteaza pentru acest tip de produse.

Beneficiile pavarii ecologice

Cand vine vorba de beneficii, pavarea ecologica prezinta un avantaj considerabil, comparativ cu sistemul de pavaj impermeabil, intrucat permite precipitatiilor atmosferice sa alimenteze panza freatica. Astfel, apa nu mai trebuie colectata prin conducte si scurgeri ce necesita investitii suplimentare. Mai mult, pavelele ecologice au o capacitate ridicata la drenaj si o rezistenta foarte mare, motiv pentru care acest sistem este utilizat atat pentru aleile pietonale, cat si pentru parcarile de autovehicule.

In ceea ce priveste montajul, pavelele ecologice nu sunt mai pretentioase decat cele clasice. Datorita faptului ca greutatea acestora este mai mica, montajul se face destul de rapid.

"Pavelele ecologice reprezinta o solutie excelenta de pavare a spatiilor publice. Pe langa costurile mai scazute de achizitie si de montaj, acestea nu altereaza mediul, lasand iarba sa creasca. Astfel, in cazul parcurilor, spatiile verzi amenajate in acest mod pot fi folosite pentru a se circula pe ele. Daca vorbim de parcari, acestea au un aspect placut si nu afecteaza peisagistica zonei, vegetatia ramanand intacta. De asemenea, pavajele ecologice consolideaza spatiile usor inundabile fara a afecta cresterea plantelor", a mai adaugat reprezentantul companiei.

# # # 

Despre Symmetrica

Infiintata in 1994, Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori.

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011). In 2012, compania a deschis doua noi unitati de productie, la Prejmer, judetul Brasov si la Sintereag, judetul Bistrita.

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.

 

# # # 

0 comentarii3682 vizualizări26 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0