Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 05 August 2021 - 14587
ROMBAT a lansat o noua capacitate de productie.(50 de poze)

Producatorul de baterii si acumulatori, lider de piata in Romania, este deja pregatit sa livreze produse pentru masinile viitorului; Noua capacitate de productie poate livra anual 700.000 de baterii pentru masini cu tehnologia start-stop, cu scopul de a reduce emisiile de CO2; Investitia marcheaza un moment important pe piata si reprezinta extinderea capacitatii de productie  la o capacitate de  3,3 mil baterii in vederea dezvoltarii activitatilor de business ale companiei pe pietele externe.

 Bistrita, 28 septembrie 2013 - ROMBAT, compania producatoare de baterii si acumulatori, lidera de piata in Romania, a lansat astazi oficial productia in noua sa fabrica de baterii din Bistrita. Noua capacitate de productie este proiectata pentru fabricarea de baterii auto destinate masinilor dotate cu sistemul start-stop si frana regenerativa.  Aceste  sisteme sunt folosite de fabricantii de automobile  pentru a indeplini cerinta obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2 /km. Prin deschiderea noii capacitati de productie, compania tintese o piata a viitorului pentru care este pregatita sa livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB si AGM.

 Situata in Bistrita, noua capacitate de productie ROMBAT reprezinta o investitie de 83,4 milioane de lei din care 32,8 mil lei cu finantare guvernamentala nerambursabila. Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in 3 ateliere de productie  (fabricare placi, asamblare si formare baterii) si o zona de depozitare baterii.

 Dotarea fabricii s-a facut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15.4 mil Eur. Cu aceste echipamente se pot pot fabrica produse de  inalta calitate care sa asigure succesul in competitia acerba care se da in marea industrie auto. In acelasi timp toata investitia a fost gandita pentru a avea performante de mediu foarte bune, un exemplu fiind emisiile la cos, care sunt de 100 ori mai mici decat limita legala admisa. Foarte important este si impactul social al investitiei prin crearea a 108 noi locuri de munca.

  "Investitia pe care o inauguram este un raspuns  la cererile de azi si de maine ale clientilor nostri si in mod special ale clientilor producatori de automobile", a declarat Ioan REPEDE, Director General  al Rombat.

 Compania ROMBAT a fost infiintata in anul 1980. In cei peste 30 de ani de activitate, producatorul roman de baterii si acumulatori a livrat peste 23,213 mil baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipand autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje agricole, yahturi s.a.

In toate cele trei unitati de productie pe care compania le detine la Bistrita, ROMBAT fabrica baterii conventionale atat pentru automobile cat si pentru aplicatii heavy duty.

 

Din punct de vedere al vanzarilor, compania isi mentine constanta pozitia de lider pe segmentul de after market din Romania, in 2012 dublandu-si vanzarile totale fata de anul 2006. La nivelul echiparii originale (segmentul OEM), ROMBAT si-a continuat colaborarea cu partenerul traditional Dacia Renault si si-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrand baterii pentru marcile DACIA, Renault, Peugeot si Nissan.

 Pe piata externa, ROMBAT isi vinde peste 60% din productie in tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie s.a., in Franta detinand cea mai mare cota de piata, de  peste 10%.

 

 

Despre ROMBAT

Cel mai mare producator roman de baterii auto, ROMBAT SA, ofera o gama completa de acumulatori pentru toate tipurile de vehicule. Cu o traditie de peste 30 de ani in fabricarea bateriilor auto, ROMBAT este lider pe piata romaneasca, fiind totodata unul dintre principalii producatori de baterii prezenti pe pietele din Franta, Italia si Germania. Compania bistriteana are ca principii satisfactia clientilor, a angajatilor si a actionarilor, protectia mediului si dezvoltarea firmei.

 Din primavara anului 2012, actionarul ROMBAT este grupul sud-african METAIR,  detinand 99,42 %. Metair este un investitor strategic, desfasurand activitati in domeniul productiei si distributiei de produse si servicii in industria auto.

 In 2013, compania bistriteana a finalizat o investitie de 17 milioane de euro intr-o noua unitate de productie cu o capacitate de 700.000 de baterii, utilata la cele mai inalte standarde si care poate produce atat baterii pentru masini cu tehnologie Start/Stop cat si baterii conventionale. Prin realizarea noii structuri, capacitatea totala de productie a ROMBAT ajunge la 3,3 milioane de baterii.

 Produsele ROMBAT sunt validate ca echipare originala pentru marcile Dacia, Peugeot-Citroen, Nissan si Renault.

 Pentru mai multe informatii despre compania ROMBAT si produsele sale, vizitati www.rombat.ro

 

CONTACT:

Izabella GHITA  - PR Managing Partner

+4 0723 24 17 60   izabella.ghita@qlt-gd.ro

.

Foto - Marius Chiuzan.

 

 

0 comentarii2933 vizualizări28 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0