Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 05 August 2021 - 14587
Trei persoane si-au pierdut viata in ultimele trei zile din cauza cosurilor de fum obturate.

Consumatorii de gaze naturale sunt obligati, potrivit legii, sa efectueze verificarea si curatarea cosurilor de fum de cel putin doua ori pe an prin intermediul firmelor sau persoanelor autorizate

 Numai in ultimele trei zile, in localitatile Blajel - judetul Sibiu si Bahnea - judetul Mures trei persoane si-au pierdut viata ca urmare a asfixierii cu monoxid de carbon, aceste incidente tragice fiind cauzate de cosuri de fum obturate.

 De la inceputul acestui an, in aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distributie au fost inregistrate 14 cazuri de intoxicatii cu monoxid de carbon. In urma acestor evenimente, 14 persoane au decedat, asfixiate cu monoxid de carbon, iar alte 7 au fost la un pas de moarte din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon.

 Cauza principala a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de incalzire alimentate cu gaze naturale, racordate la cosuri de fum necuratate sau infundate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de incalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri.

 La nivel national, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, (I.G.S.U.) cosurile de fum fara protectie, neetansate sau obturate si care nu permit evacuarea gazelor arse au provocat circa 1.700 de incendii la locuinte in perioada 1 septembrie 2012-31 august 2013.

 E.ON Gaz Distributie atrage atentia asupra necesitatii curatarii cosurilor de fum si a intretinerii cailor de ventilare. Aceste masuri de siguranta sunt esentiale pentru evitarea intoxicatiilor si asfixierilor cu monoxid de carbon dar si pentru prevenirea incendiilor.

 Astfel, consumatorii de gaze naturale trebuie sa se asigure de verificarea si curatarea cosurilor de fum de cel putin doua ori pe an, una dintre verificari trebuind sa fie efectuata neaparat inaintea inceperii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de cosarit sau al persoanelor autorizate sa efectueze asemenea interventii.

 Aceasta operatiune cu rol esential in prevenirea incidentelor grave este obligatorie, fiind stipulata atat in legislatia romana cat si in cea europeana.

 Prin intermediul parteneriatului "Impreuna pentru siguranta", Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si E.ON Romania au derulat si vor desfasura in continuare campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

 

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania.

0 comentarii2835 vizualizări07 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0