Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
Viitorul este al unei Europe a cetatenilor

Sub motto-ul "Parerea ta conteaza! Exprima-te!" Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud prin Centrul Europe Direct Bistrita in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene si Primaria Bistrita a organizat joi, 16 decembrie 2010, Dezbaterea publica "Viitorul unei Europe a cetatenilor" pe tema Tratatului de la Lisabona - "a doua realizare de acest fel din Romania" dupa cum aprecia Dl. Prof. Univ. Dr. Nicolae Paun. Succesul evenimentului deschide seria unor colaborari similare de lunga durata intre Centrul Europe Direct Bistrita si Facultatea de Studii Europene.

 La 1 decembrie 2009 a intrat in vigoare Tratatul de la Lisabona care pune la dispozitia Uniunii Europene cadrul legal si instrumentele juridice necesare pentru a raspunde asteptarilor cetatenilor. Uniunea Europeana are potentialul si angajamentul de a sta in fata unor provocari globale precum recesiunea mondiala, schimbarile climatice sau criminalitatea internationala. Succesul poate fi atins doar prin permanenta imbunatatire a modului in care Uniunea functioneaza. Acesta este scopul Tratatului de la Lisabona, prin care Uniunea Europeana devine mai democratica, mai eficienta si mai transparenta. Tratatul de la Lisabona are insa si oponenti, fapt ce explica faptul ca a fost ratificat cu intarziere.

Sub motto-ul "Viitorul unei Europe a cetatenilor - Parerea ta conteaza! Exprima-te!", Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene si Primaria Bistrita au organizat, joi, 16 decembrie 2010, ora 12,30, in Aula Magna a Extensiei Universitare Bistrita, o dezbatere publica pe tema Tratatului de la Lisabona. Obiectivele evenimentului au fost constientizarea cetatenilor cu privire la beneficiile Tratatului, precum si crearea unui spatiu public european in care cetatenii sa comunice. Dialogul intre grupurile pro si contra Tratatului, alcatuite din studenti ai Extensiei Universitare Bistrita a fost facilitat si provocat de Dl. Prof. Univ. Dr. Nicolae Paun, d-na Monica Muresan, Secretar General CCI BN, Coordonator Centrul Europe Direct Bistrita, jurnalista Carmen Bulz si doctorand Adrian Corpadean. Asumarea de catre participanti a rolului de cetateni europeni activi, preocupati de viitorul Europei a condus la succesul evenimentului, reprezentantii organizatorilor afirmand faptul ca acesta este debutul unor colaborari similare de lunga durata intre Centrul Europe Direct Bistrita si Universitatea Babes-Bolyai - Extensia Universitara Bistrita.

 

 

 

0 comentarii2884 vizualizări16 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0