Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Dacre Stoker, primul membru al familiei Stoker care pune piciorul in Romania.

Descendentul familiei Stoker vine sa  viziteze Romania, in perioada 19-28 Noiembrie 2013. Dacre Stoker & Hans C. de Roos, lucreaza la un proiect comun care asteapta sa iasa pe piata, "Dracula, Bram Stoker, Ghid de Calatorii". Conferinta de presa pe aceasta tema la Hotel Castel Dracula, Piatra Fantanele, in data de 22 Noiembrie 2013, ora 13.00.

 Datorita popularitatii romanului "Dracula" a lui Bram Stoker, Romania a devenit de-a lungul ultimelor decade o tinta  pentru nenumarati turisti care vor sa vada si sa calce pe locurile care au legatura cu legenda faimosului vampir- Contele Dracula. Pana astazi, Familia Stoker s-a abtinut sa se implice in aceste activitati. Acest lucru se va schimba acum, cand stra-stranepotul Dacre Stoker face echipa cu autorul si fotograful olandez  Hans Corneel de Roos, ca sa creeze "Dracula, Bram Stoker, ghid de calatorii". Ghidul  pe care l-au planuit va conduce catre niste locuri care nu sunt descrise in literatura de pana acum despre romanul "Dracula", cum ar fi locurile unde Bram Stoker a crescut si a trait in Dublin sau "Scholomance", misterioasa Scoala a Diavolilor, unde Contele Vampir si-a invatat magia neagra.

Autorii noului Ghid de calatorii intentioneaza sa colaboreze cu site-urile deja existente in Romania si care sunt asociate cu legenda lui Dracula. In perioada 19-29 Noiembrie, Dacre Stoker si Hans de Roos, insotiti de producatorul de filme al Travel Channel, Aaron Saagers, vor vizita  Romania pentru a-si intalni partenerii de aici. Aditional Ghidului de calatorii, echipa produce o serie TV complementara, care va insoti  calatoria lor.

Proprietarii si managementul Hotel Castel Dracula sunt onorati ca sunt colaboratorii autorilor in proiectul acestui ghid de calatorii si ca ii vor gazdui la Piatra Fantanele. In romanul  "Dracula" a lui Bram Stoker, Borgo Pass (Pasul Tihuta) joaca un rol vital. Prin acest pas, tanarul avocat Jonathan Harker calatoreste intr-o trasura de la Bistrita spre directia Bucovina, pana este preluat de caleasca Vampirului Conte Dracula. In jurnalul sau, Harker descrie panorama impresionanta a acetei regiuni muntoase, cu pomii sai fructiferi, casutele mici de ferma si nesfarsitele paduri  verzi. Astazi, Hotel Castel Dracula ofera o gazduire foarte confortabila si un restaurant pentru toate gusturile, intr-un decor de exceptie si este un punct de plecare ideal pentru a explora regiunea descrisa de Bram Stoker.

Cu incepere la ora 13.00, Dacre Stoker si Hans de Roos vor face o scurta prezentare despre Ghidul de calatorii,  proiectul lor comun  si importanta Pasului Bargaului in romanul "Dracula". De asemenea vor explica de ce Bram Stoker in final nu a dorit sa faca legatura intre Contele sau Dracula si personajul istoric, Vlad III Dracula "Tepes". Dupa prezentare vor fi dispusi sa raspunda la intrebari.


Mai multe informatii despre calatoria echipei Ghidului de calatorii si despre ghid pot fi gasite la www.dractravel.com.

Hotel Castel Dracula, 427363 Piatra-Fantanele, DN 17 Bistrita-Nasaud, Romania

Tel. 0263/264010 sau 020; Website: www.hotelcasteldracula.ro

Ana-Maria Muscar, Director, ana.maria@casteldracula.ro; tel. 0745-827896

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

 

 

 

 

1 comentariu3241 vizualizări13 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0