Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Acces Rapid la Ocupare pentru persoanele in cautarea unui loc de munca din mediul rural.

Camera de Comert Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud implementeaza, in calitate de partener, Proiectul "ARO-Acces Rapid la Ocupare", finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul se adreseaza unui numar de 800 de persoane din mediul rural - regiunea Nord-Vest si Centru - care vor beneficia de masuri active de ocupare si de consultanta profesionala. 

In 2011 si 2012 aproape jumatate dintre locuitorii din zona rurala nu au avut un loc de munca, cu toate ca erau apti de munca. Somajul i-a afectat in masura mai mare pe absolventii invatamantului mediu, arata datele furnizate de Institutul National de Statistica.

In acest context Proiectul ARO reprezinta o solutie pentru stimularea si echilibrarea dezvoltarii economice locale, oferind un program complet de dezvoltare profesionala, adaptat contextului, prin implementarea unor masuri inovative de dezvoltare profesionala si antreprenoriala.

In cadrul proiectului proiectului se vor selecta 10 comune reprezentative din Regiunile de Dezvoltare Nord Vest si Centru, pentru a crea o retea inter-regionala de mediere. Prin intermediul acesteia beneficiarii proiectului vor primi informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor, servicii de orientare profesionala, vor participa la actiuni de dezvoltare a abilitatilor personale si increderii in sine, vor invata tehnicile de cautare a unui loc de munca etc. Ca metoda inovativa, se va utiliza un soft specializat de evaluare care va furniza rapoarte complexe privind analiza nevoilor de dezvoltare profesionala si de formare.

Cresterea nivelului de instruire inseamna mai multe sanse de ocupare profesionala si posibilitatea cresterii veniturilor, fapt pentru care beneficiarii vor urma cursuri de formare profesionala in domenii precum lucrator comercial, vanzator, asistent manager, comunicare in limbi straine, competente informatice, antreprenoriale si vor putea sa-si certifice competentele dobandite in contexte informale si/sau non-formale

O alta componenta a proiectului vizeaza dezvoltarea antreprenoriala si sprijinirea persoanelor din mediul rural pentru a initia o afacere sau o activitate economica independenta. Beneficiarii vor invata despre elaborarea unui plan de afaceri, legislatia in domeniu, marketing, inregistrarea si protectia marcii produselor, utilizarea resurselor naturale si mostenirii culturale si alte aspecte care pot face o afacere profitabila.

Accesul la toate aceste servicii este gratuit.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni, incepand cu 1 aprilie 2014, fiind implementat de un consortiu format din: Academia Romana - Filiala Cluj-Napoca - solicitant, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, AJOFM CLUJ, RSC Consulting SRL, Asociatia Dezvoltarea Capitalului Uman si SC AFACOV Consulting Group.

Lansarea proiectului in judetul Bistrita-Nasaud va avea loc marti, 24 iunie 2014, de la ora 12, la Tarlisua. Invitati speciali: Dl. Academician Emil Burzo - Presedintele Academiei Romane - Filiala Cluj-Napoca, Dl. Academician Pompei Cocian - Coordonator Parteneriat.

 

Contact: Elena-Maria Barbos - Coordonator Proiect Partener 1, CCI BN Bistrita, str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210039, e-mail: marketing@cciabn.ro

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii3017 vizualizări20 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0