Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Bancomate de joburi in mediul rural.

Conform "Anchetei fortei de munca in gospodarii (AMIGO)" derulata de Institutul National de Statistica, in anul 2012 in gospodarii individuale, 52% din populatia activa din mediul rural lucra in agricultura, iar la nivel national sectorul agricol acoperea 31,9% din totalul persoanelor ocupate. Se constata astfel ca o mare parte din persoanele active din mediul rural sunt angajate in economia de subzistenta si in sectorul informal, fiind decuplate de la mecanismele economiei de piata. Muncitorii necalificati reprezinta 14,6% din populatia activa din mediul rural.

Proiectul Bancomate de joburi in mediul rural reprezinta o solutie pentru o forta de munca adaptata unei piete a muncii in continua schimbare, oferind persoanelor interesate posibilitatea dezvoltarii abilitatilor si competentelor profesionale, sociale si antreprenoriale, printr-un program inovativ si performant.

In vederea furnizarii serviciilor planificate se vor selecta, experimental, 10 comune reprezentative din Regiunile de Dezvoltare Nord Vest si Centru, ca parte a unei retele inter-regionale de mediere. Aceste 10 centre vor gazdui echipamentele electronice de mediere care pot furniza informatii privind piata muncii crescand astfel sansele persoanelor din mediul rural la ocupare.

Formarea profesionala continua sau recunoasterea unor competente dobandite in mod non formal sunt elemente de baza ale ofertei partenerilor conducand, pe termen lung, la cresterea sanselor la o viata mai buna. Paleta de cursuri acopera domenii precum lucrator comercial, vanzator, asistent manager, comunicare in limbi straine, competente informatice si antreprenoriale iar certificarea competentelor se va putea realiza in 19 domenii.

In ceea ce priveste dezvoltarea antreprenoriala CCI BN a creat o sinergie cu un alt proiect, recent incheiat, in cadrul caruia a fost creat un curs de dezvoltare a competentelor antreprenoriale verzi croit pe nevoile mediului rural, pe utilizarea resurselor pe care acesta le ofera si care, de prea multe ori, nu sunt luate in considerare. Persoanele care vor opta pentru cursul de dezvoltare a competentelor antreprenoriale vor putea, la finalul cursului, sa inteleaga cum functioneaza o mica afacere in mediul rural si cum patrimoniul local poate constitui un avantaj competitiv.

Accesul la toate serviciile oferite de proiect este gratuit.

Proiectul se deruleaza pana la finele lunii septembrie 2015, fiind implementat de un consortiu format din: Asociatia Inceptus - Romania din Cluj-Napoca - solicitant, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, AJOFM CLUJ, RSC Consulting SRL, Asociatia Dezvoltarea Capitalului Uman si SC AFACOV Consulting Group, parteneri.

Contact: Monica Muresan - Coordonator Proiect Partener 1, CCI BN Bistrita, str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210039, e-mail: bancomate@cciabn.ro

.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2632 vizualizări01 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0