Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Tabita Tour - investitii de aproape 2,5 milioane de euro si afaceri in crestere dupa primul semestru.(19 poze)

Tabita Tour, parte a grupului Filadelfia si unul dintre transportatorii de top din Romania, a incheiat primele sase luni ale acestui an cu o cifra de afaceri de aproximativ 28 de milioane de lei, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada din 2013. In paralel, compania a raportat, pentru semestrul 1, si o crestere de 31% a vanzarilor biletelor de autocar. Pentru anul 2014, compania a alocat peste 2,5 milioane de euro pentru achizitionarea de noi autocare, dezvoltarea unui terminal de imbarcare/debarcare a pasagerilor si achizitionarea unui sistem ERP, in vederea optimizarii si eficientizarii activitatilor departamentului de transport.

Dupa ce si-a facut intrarea pe piata din Franta, odata cu deschiderea primei agentii din Nisa, transportatorul bistritean si-a extins parcul auto, achizitionand patru autocare noi, marca Setra ComfortClass 500 si Mercedes Benz Tourismo 17RHD. Investitia s-a ridicat la aproape 1,3 milioane de euro. In acest moment, Tabita Tour detine o flota de 61 de autocare de ultima generatie, dintre care 37 opereaza pe rutele internationale, iar 24 pe liniile interne. Valoarea totala a parcului auto depaseste 42 de milioane de lei.

"Anual, investim in modernizarea parcului auto, in tandem cu cresterea portofoliului de clienti sau dezvoltarea rutelor noi. Liberalizarea pietei muncii in Spania si Franta, coroborata cu multiplele campanii de fidelizare a clientilor au dus la cresterea cererii pentru serviciile Tabita Tour si, implicit, la necesitatea de a ne extinde flota. Investitiile programate pentru anul acesta sunt parte a planului de dezvoltare Tabita Tour, prin care ne dorim implementarea unor servicii menite sa creasca nivelul de confort si siguranta al pasagerilor. Investim constant in dezvoltarea serviciilor sau in imbunatatirea acestora, deoarece noi, transportatorii, avem obligatia de a creste nivelul pietei, pentru a le oferi clientilor experienta unei calatorii placute, mai ales atunci cand drumul la destinatie depaseste sute de kilometri", a declarat Ioan Sighiartau, director general al Filadelfia Group.

"Acolo unde viziunile in ceea ce priveste calitatea serviciilor si atentia fata de client se intalnesc iau nastere parteneriate de lunga durata. Tabita Tour este unul dintre clientii Mercedes-Benz care si-a demonstrat, de-a lungul timpului, atasamentul fata de brandul nostru, investind constant in parcul sau auto, in ciuda climatului economic dificil. Pentru noi, excelenta inseamna totul si ne bucuram cand si partenerii Mercedes-Benz tind spre aceeasi abordare in activitatea lor de zi cu zi", a subliniat Bogdan Aldea, director de vanzari autocare si autobuze noi al Mercedes-Benz Romania.

Tot in acest an, Tabita Tour a mai demarat o investitie ce se ridica la aproape un million de euro, un terminal imbarcare/debarcare a pasagerilor la iesirea din tara, in Arad. Proiectul va fi implementat in proportie de 40% in acest an, restul urmand sa se realizeze pe parcursul anului 2015.

Compania mai pregateste o investitie importanta, pentru eficientizarea serviciului de ticketing si gestiune a pasagerilor: implementarea unui soft pentru vanzarea mobila a biletelor pentru rutele externe, care va permite urmarirea, in timp real, a activitatii de imbarcare, repartizare si transportul pasagerilor. Tabita Tour este, astfel, prima companie de profil din Romania care realizeaza o astfel de investitie. Sistemul face parte din programul Enterprise Resource Planning (ERP), cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, valoarea totala a acestuia ridicandu-se la 925 de mii lei, din care asistenta financiara nerambursabila depaseste 261 mii de lei. Sistemul va putea fi utilizat din luna august a anului curent.

Prezenta pe piata transportatorilor de 12 ani, Tabita Tour este o companie cu capital 100% romanesc. Transportatorul opereaza, in special, pe destinatii ca Spania, unde a dezvoltat o retea cu 23 de agentii, Italia (2 agentii) si Franta (o agentia la Nisa). In 2013, in parteneriat cu Filadelfia Turism, compania a lansat un produs nou pe piata, curse charter cu autocarul pe destinatii turistice din Europa si Turcia. Pe langa rutele internationale, Tabita Tour detine si linii interne judetene si interjudetene, avand, la nivel national, 37 de agentii. Compania a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 56 de milioane de lei si are in prezent 253 de angajati, din care 144 soferi.

Filadelfia Group este un grup bistritean de firme cu activitati in diverse domenii: transport rutier de persoane, intern si international (Tabita Tour), turism (Filadelfia Turism), asigurari (DirektAsig Filadefia Broker de Asigurare), transport de marfa (Filadelfia Marfa) si constructii (Filadelfia Constructii).

  • Investitii cumulate de aproape 2,5 milioane de euro la Tabita Tour
  • Dupa ce si-a extins flota auto, compania a demarat constructia unui terminal de imbarcare/ debarcare pentru pasageri si va implementa, in premiera pentru Romania, un soft pentru vanzarea mobila a biletelor pentru rutele externe

  • Compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 22% in semestrul 1.

 

 

Persoana de contact:

Patricia Fedorenco, 0742.82.34.21

patricia.fedorenco@prandmore.ro, 

.

 

Prelucrare foto (convert & resize) - Marius Chiuzan.

 

0 comentarii364 vizualizări15 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0