Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
LA BISTRITA DRUMURILE VOR FI REPARATE IN TOT TIMPUL ANULUI IAR GARANTIA ESTE DE DOI ANI.

In ultimele zile, pe strazile Municipiului Bistrita au inceput lucrari de reparare a gropilor din carosabil. Este vorba despre o noua tehnologie brevetata de firma  ASI LTD din Marea Britanie, care permite punerea in opera pe tot timpul anului si o rezistenta a reparatiei de peste doi ani. DAP Bistrita a inceput sa utilizeze aceasta tehnologie din luna ianuarie 2011, fapt care va face ca primavara sa nu mai fie sezonul craterelor in carosabil iar reparatiile vor rezista mai multe sezoane nu trei patru luni cum este cazul lucrarilor din prezent.

Firma Bcons din Targu Mures, posesoarea licentei de exploatare si distribuire a tehnologiei RHINOPATCH in Romania, a realizat cantitati importante de lucrari in regie proprie sau pe baza unor contracte de sublicenta a tehnologiei, echipamentelor si materialelor speciale.

In Bistrita, s-au realizat in vara 2010 cateva lucrari demonstrative, unde se poate observa dupa cateva luni diferenta calitativa fata de metoda clasica.

Tehnologia RHINOPATCH este folosita in majoritatea tarilor din Europa si SUA, putand fi pusa in opera si iarna, chiar la temperaturi de peste -25 de grade.

Spre deosebire de solutiile clasice care implica frezare, spargeri, taieri si aplicarea de asfalt cald, tehnologia scarificarii foloseste pana la 75% material reciclat, fara a influneta cu nimic calitatea lucrarii. Disconfortul produs soferilor in trafic va fi minim, intrucat se lucreaza cu echipamente de mici dimensiuni si cu numar mic de personal (in final este nevoie de maximum 4 operatori/schimb). Fiecare suprafata prelucrata va putea fi repusa in trafic la cca. 20÷40 min. dupa prelucrare.

La Bistrita, se desfasoara in acest moment probe tehnologice si training pentru personalul DAP, care va exploata echipamentele si va asigura reparatia si mentenanta drumurilor din Bistrita. Ca unici reprezentanti ai tehnologiei RHINOPATCH in Romania, suntem foarte atenti la calitatea lucrarilor si respectarea in tocmai a tehnologiei.

Dupa trecerea in regim de exploatare, singurele diferente intre zonele reparate si restul carosabilului va fi, in prima faza,  culoarea , soferii nesesizand nici un fel de denivelare sau zona de imbinare intre suprafata reparata si restul carosabilului.

Firma Bcons-Targu Mures, este o companie tanara si dinamica, care doreste sa introduca pe piata din Romania tehnologii si materiale noi si eficiente in domeniul constructiilor si lucrarilor de infrastructura. Dintre acestea merita amintite: RHINOPATCH, RHINOPHALT (tehnologie de tratare a drumurilor si marirea perioadei de garantie cu pana la 5 ani), ROCBINDA (tehnologie pentru decoratiuni pe asfalt cu agregate naturale si sintetice de diferite culori, cu grad mare de antiderapare in zona de avertizare si pe zona trecerilor de pietoni, linii de biciclete, autobus, parcari, etc.), SLURRY SEAL (tehnologie de reparatii a trotuarelor uzate din asfalt), productie de asfalt rece polimerizat pe baza de solvent si apa.

 

Marius Porca

Administrator SC FIBROTICA  SRL

 

0 comentarii2716 vizualizări25 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0