Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 29 Martie 2023 - 14587
E.ON Energie Romania - furnizor integrat de gaze naturale si electricitate.

"Impreuna pentru clientii nostri"

 E.ON, unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata energetica, a continuat in 2010 planurile de consolidare a pozitiei importante pe care o detine in Romania.

 O realizare remarcabila a E.ON in Romania o reprezinta fuziunea activitatilor de vanzari de gaze naturale si electricitate, aprobata in 2 noiembrie anul trecut de catre Adunarile Generale ale Actionarilor E.ON Gaz Romania si E.ON Moldova Furnizare.

 Astfel, dupa doi ani de la demararea proiectului, E.ON devine si din punct de vedere legal furnizor integrat de servicii energetice, deservind 1,5 milioane de consumatori de gaze naturale si 1,4 consumatori de electricitate din nordul tarii.

 Numele companiei este E.ON Energie Romania si are urmatoarea structura a actionariatului: E.ON Romania SRL: 51% , Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri: 31,82%, Electrica S.A: 3,78% si Fondul Proprietatea S.A: 13,40%. Compania E.ON Energie Romania are 590 de angajati.

 Cotele de piata*:

 - Gaz: 43,24% pe piata reglementata; 4,72% pe piata libera

- Electricitate: 13% piata reglementata; 3% piata libera

 (* Conform Rapoartelor ANRE din noiembrie 2010)

Obiectivele principale ale companiei sunt continuarea planurilor de consolidare a pozitiei E.ON pe piata de furnizare de energie din Romania prin dezvoltarea portofoliului de clienti si asigurarea securitatii furnizarii de gaze naturale si electricitate pentru consumatori.

 "Beneficiile fuziunii constau intr-o pozitionare mai buna fata de competitori si crearea conditiilor necesare pentru dezvoltarea afacerii, imbunatatirea calitatii serviciilor, dezvoltarea de noi produse adaptate nevoilor clientilor, angajarea fortei comune de vanzari, precum si centralizarea managementului de vanzari", a declarat Frank Hajdinjak, Director General E.ON Romania.

 E.ON Energie Romania isi va concentra eforturile in perioada urmatoare pentru a fi recunoscuta ca furnizor de solutii energetice competitive si de incredere si in afara zonelor traditionale de activitate.

 Una dintre principalele provocari pentru E.ON Energie Romania ramane situatia dificila a activitatii de furnizare a gazelor naturale, intrucat pretul de achizitie al gazelor nu este acoperit prin pretul final reglementat pentru consumatorii captivi.

Astfel, pe parcursul anilor 2009 si 2010 nivelul costurilor neacoperite au depasit 400 de milioane RON, iar potrivit prognozelor noastre situatia va continua si in primul trimestru al acestui an, cand se estimeaza acumularea a noi costuri de peste 240 milioane lei.

 "Suntem convinsi ca o solutie inteligenta care sa ajute economia sa creasca, sa ajute operatorii din regiune, dar care sa protejeze si consumatorii vulnerabili trebuie si poate fi gasita", a declarat Frank Hajdinjak, Director General  E.ON Romania.

Situatia actuala trebuie urgent revizuita, deoarece nu este nici sustenabil si nici acceptabil ca activitatea E.ON de furnizare gaze sa inregistreze in mod constant pierderi. 

 

 

 

Departament Relatii Publice si Comunicare

E.ON Romania

0 comentarii2793 vizualizări10 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0