Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud - 25 de ani in sprijinul mediului de afaceri.

Sistemul Cameral implineste 25 de ani de activitate in aceasta forma de organizare. Din punct de vedere istoric, vechimea sa este insa, mai mare, acesta beneficiind de o experienta de cel putin un secol. Pe teritoriul actualului judet Bistrita-Nasaud, spre exemplu, in anul 1928 functiona o sucursala a Camerei de Comert Cluj. La fel ca si acum, Camera de Comert oferea sprijin si asistenta pentru initierea si dezvoltarea afacerilor. Evolutia fireasca a lucrurilor a fost intrerupta de al II-lea Razboi Mondial iar ordinea sociala si politica instituita in perioada de dupa, cand Camerele de Comert au fost desfiintate.

Anul 1990 a adus cu sine noi perspective in ceea ce priveste economia romaneasca si implicit organizatiile de sprijin ale mediului de afaceri. A fost emis Decretul Lege nr. 139/1990, privind Camerele de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud. La data de 5 septembrie 1990, a avut loc prima Adunare Generala a Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in care a fost prezentat si aprobat Statutul si a fost ales primul Colegiu de Conducere.

De la infiintare si pana astazi, CCI BN a parcurs un proces de dezvoltare si imbunatatire continua, de adaptare la noile cerinte si tendinte economice si sociale.

Schimbare - Inovare - Excelenta, este motto-ul sub care sunt organizate evenimentele de celebrare a 25 de ani de existenta intr-o abordare diferita, rezultata din necesitatea adaptarii la schimbarile economice, tehnologice si comportamentale.

Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud inseamna acum peste 300 de companii membre, cele mai importante in economia judetului, inseamna peste 30 de proiecte cu finantare nationala, europeana si americana, in domenii precum sustinerea dezvoltarii afacerilor, dezvoltarea resurselor umane, invatare pe tot parcursul vietii, inseamna programe de formare profesionale adaptate cerintelor pietei muncii, inseamna servicii profesioniste de asistenta si consultanta pentru infiintarea si cresterea afacerii, servicii de proprietate industriala, de arbitraj comercial, de arhiva electronica ... inseamna o atentie permanenta la preocuparile si nevoile mediului de afaceri.

 

 

0 comentarii2639 vizualizări28 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0