Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
Educatia adultilor in Europa - realitati, necesitati, oportunitati!

O educatie de calitate, adaptata contextului european, influenteaza succesul tinerilor si adultilor in gasirea unui loc de munca si performantele lor dezvoltarea carierei. Despre eficienta programelor si masurilor implementate la nivelul intregii Uniuni Europene in domeniile educatiei continue si ocuparii in randul tinerilor, impactul acestor programe la nivel regional si local se va dialoga joi, 5 noiembrie 2015, incepand cu ora 12,00, in cadrul Dezbaterii "Educatia adultilor in Europa - realitati, necesitati, oportunitati!", la care participa studenti ai Universitatii Babes-Bolyai - extensia Bistrita.

Incepand din anul 2010, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, prin Centrul Europe Direct Bistrita, in parteneriat cu Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca, organizeaza dezbateri dedicate temelor de comunicare prioritare ale Comisiei Europene, urmarind facilitarea dialogului si schimbului de opinii in randul tinerilor cu privire la aceste teme, precum si implicarea lor in "modelarea" provocarilor proiectului European.

Tematicile centrale ale celei de-a sasea editii le constituie educatia si locurile de munca - preocupari majore ale principalilor actori ai evenimentului. Raportul de tara al Romaniei pentru 2015 precizezeaza ca "participarea romanilor la activitati de invatare pe tot parcursul vietii continua sa fie printre cele mai scazute din Uniunea Europeana", iar Recomandarea Consiliului Uniunii Europene, privind Programul de convergenta al Romaniei pentru 2015 este aceea de "crestere a ofertei si calitatii serviciilor de educatie". In plus, in orientarile sale politice, Presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker afirma: "Prima mea prioritate in calitate de presedinte al Comisiei va fi accea de a consolida competitivitatea Europei si de a stimula investitiile in vederea crearii de locuri de munca."

Studentii din cadrul Facultatilor de Business si Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, extensia universitara Bistrita, vor dezvolta argumente pro si contra politicilor din domeniul educatiei si a ocuparii fortei de munca in randul tinerilor si adultilor din Uniunea Europeana.

Participarea este deschisa publicului larg, tuturor celor care doresc sa contribuie activ la viata democratica a Uniunii Europene.

 

 

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan - Coordonator, Elena-Maria Barbos - Consilier de comunicare, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, www.cciabn.ro/europedirect.

0 comentarii2884 vizualizări04 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0