Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Proiectul "ARO - Acces Rapid la Ocupare".

Peste 300 de persoane din mediul rural din judetul Bistrita-Nasaud au beneficiat de servicii integrate, personalizate si inovatoare, de consiliere, formare profesionala, certificarea competentelor, sprijin pentru gasirea unui loc de munca sau pentru initierea unei afaceri in cadrul Proiectului "ARO - Acces Rapid la Ocupare", prin intermediul  Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud.

Finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul a avut o durata de implementare de 20 luni, urmand a se finaliza la 29 noiembrie 2015.

Satul romanesc merita sa-si recapete mandria, integritatea si vitalitatea, iar resursele si valorile mediului rural trebuie sa fie valorificate inainte de a fi pierdute pentru totdeauna. Una dintre resursele esentiale pentru dezvoltarea locala durabila o reprezinta resursa umana. Forta de munca bine pregatita si adaptata nevoilor angajatorilor constituie o premisa pentru cresterea competitivitatii economice. Acestea sunt ideile care au stat la baza proiectului "ARO - Acces Rapid la Ocupare", implementat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in calitate de partener.  

Prin intermediul proiectului, persoane ocupate in agricultura de subzisenta, persoane casnice sau aflate in cautarea unui loc de munca, din mediul rural, au fost sprijinite in dezvoltarea personala, profesionala si antreprenoriala, rezultatele la nivelul judetului Bistrita-Nasaud fiind apreciabile:

•   Peste 300 persoane au participat la Campanii de informare in vederea constientizarii beneficiilor participarii la viata activa;

•   Peste 300 persoane au beneficiat de pachete integrate de masuri active de ocupare care au inclus si servicii cu caracter inovator, adaptate nevoilor, nivelul de pregatire, abilitatilor, intereselor si asteptarilor grupurilor tinta;

•   116 persoane au beneficiat de cursuri gratuite si subventionate in domenii non-agricole;

•   98 de persoane au fost certificate in 11 meserii/ocupatii;

•   Peste 150 de persoane au beneficiat de servicii de dezvoltare antreprenoriala.

Ca urmare a participarii la activitatile proiectului, peste 150 de persoane si-au gasit un loc de munca si 7 afaceri au fost initiate.

Beneficiile proiectului au fost prezentate in data de 17 noiembrie 2015, la Telciu, in cadrul seminarului de diseminare, organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, la care au participat 50 de persoane - beneficiari ai activitatilor proiectului, parteneri si colaboratori.

Proiectul ARO - Acces Rapid la Ocupare a fost implementat de un consortiu format din: Academia Romana - Filiala Cluj-Napoca - solicitant, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, AJOFM CLUJ, RSC Consulting SRL, Asociatia Dezvoltarea Capitalului Uman si SC AFACOV Consulting Group.

 

Contact: Elena-Maria Barbos - Coordonator Proiect Partener 1, CCI BN,, str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210039, Mobil: 0733 - 900203, e-mail: aro@cciabn.ro


 

0 comentarii2730 vizualizări17 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0