Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Trei persoane au decedat, iar alte 6 au fost la un pas de a-si pierde viata in urma exploziilor din acest an!

De la inceputul anului si pana in prezent, 19 familii au fost direct afectate de exploziile petrecute in locuinte, zeci de persoane au fost evacuate, iar 3 persoane au decedat; Alba, Arad, Bacau, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Salaj si Sibiu sunt cele 11 judete in care s-au petrecut aceste incidente grave;Cauzele principale ale exploziilor continua sa fie manevrarea gresita a sobelor sau aragazurilor si improvizatiile la instalatiile de gaz.

 Vieti omenesti pierdute, familii destramate, blocuri evacuate sau case prabusite, ferestre si pereti dislocati, bunuri distruse sau deteriorate - iata doar cateva dintre efectele dure ale exploziilor produse in acest an in zona de activitate a companiei E.ON Distributie Romania.

 Toate acestea puteau fi evitate daca se respectau cateva reguli esentiale pentru utilizarea gazelor naturale in conditii de siguranta:  apelarea doar la specialisti pentru orice reparatie, renuntarea la improvizatii si la mesterii de ocazie, dar si atentia sporita la aprinderea arzatoarelor, respectiv, la stingerea flacarii, pentru a nu favoriza acumulari de gaz in incapere.

 "Au loc in continuare evenimente cu urmari grave, cu pierderi de vieti omenesti, iar cauzele sunt aceleasi. De aceea recomandam tuturor consumatorilor sa fie foarte atenti atunci cand folosesc gazele naturale, care sunt de altfel o sursa de energie sigura atata timp cat sunt folosite corect. Nu va riscati propria viata si a celor dragi!", a declarat Teona Oltean, Director General Adjunct E.ON Distributie Romania.

 In aria de activitate a companiei s-au inregistrat de la inceputul anului si pana in prezent 19 explozii, fiind afectate 9 persoane dintre care 3 au decedat.

 Una dintre exploziile care au avut loc in acest an este cea din localitatea Milas, din judetul Bistrita Nasaud, si a fost cauzata de improvizatiile facute la instalatia de gaz. Urmarile au fost tragice, o persoana si-a pierdut viata iar imobilul a fost distrus in proportie de 80%.

 In 2014, in perioada similara, au avut loc 13 explozii, soldate cu un deces si ranirea usoara a altor 6 persoane.

 Reamintim consumatorilor ca interventiile neautorizate ale mesterilor de ocazie sau folosirea incorecta a aparatelor alimentate cu gaz (sobe, aragazuri etc.) pot duce la incidente cu urmari foarte grave.

 De asemenea, consumatorii sunt rugati sa sune imediat la dispeceratul de urgenta al E.ON Distributie Romania (0800.800.928 sau 0265.200.928) ) atunci cand simt miros de gaz, dupa ce in prealabil au stins toate focurile, au deschis usile si ferestrele si au parasit incaperea.

 Informatiile privind regulile de siguranta venite din partea institutiilor abilitate trebuie insusite si aplicate de consumatori. Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si E.ON Romania au derulat, in ultimii ani, mai multe campanii de informare, prin intermediul parteneriatului "Impreuna pentru siguranta". Aceste campanii vor continua in scopul cresterii gradului de responsabilizare in ceea ce priveste aplicarea regulilor de siguranta.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii2653 vizualizări18 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0