Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 27 Ianuarie 2023 - 14587
Proiectul @theEUAGORA - Sprijin pentru dezvoltarea afacerilor de familie.

Afacerile de familie reprezinta coloana vertebrala a economiei Europei, numeroase companii importante de pe Glob avandu-si inceputurile in acest tip de activitate economica. Pentru a asigura continuitatea afacerilor, a doua generatie de antreprenori are nevoie, de cele mai multe ori, de instruire suplimentara. Dezvoltarea profesionala a tinerilor care urmeaza sa preia afaceri de familie in domeniul comertului este prioritatea majora a Proiectului @theEUAGORA, finantat prin Programul ERASMUS+, KA2 - Cooperare pentru Inovare si Schimb de Bune Practici, Parteneriate strategice pentru tineret.

Studiile efectuate la nivelul Uniunii Europene arata ca in jur de 70% dintre afacerile de familie nu supravietuiesc mai mult de o generatie. Pornind de la aceasta idee, Proiectul @theEUAGORA isi propune sa contribuie la dezvoltarea competentelor cheie si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor, pentru a-i pregati pe acestia in vederea preluarii afacerilor de familie si pentru a deveni lideri moderni si stabili.

Tinerii antreprenori din sectorul en-detail, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, care  vor prelua in viitorul apropiat afacerile de familie, vor avea oportunitatea de a-si dezvolta abilitatile cheie si transversale (antreprenoriale, digitale, de comunicare si sociale) si de a-si imbunatati cunostintele in domeniul managementului afacerii.

In cadrul proiectului va fi dezvoltata o platforma online de instruire (e-learning), care utilizeaza Resurse Educationale Deschise (Open Educational Resources). Materialele de instruire se vor baza pe tehnologia informatiei si comunicarii, modelele retelelor sociale si abordarile jocurilor electronice interactive.

De asemenea, proiectul vizeaza cresterea performantelor organizatiilor din domeniul educatiei si formarii, prin crearea de metode si materiale de instruire inovative, noi curricule si dezvoltarea personalului propriu.

Proiectul se implementeaza in perioada 1 februarie 2015 - 31 ianuarie 2017 de catre un consortiu format din: Uppdragshuset AB, Stockholm, Suedia - companie de consultanta pentru afaceri - solicitant; POINT LLC, Ankara, Turcia - organizatie care activeaza in domeniul ingineriei, managementului de proiect si formarii; I.KORMA GPs, Nea Kifissia, Grecia - companie de consultanta pentru afaceri si formare profesioanala; ZARIF, Nistra, Slovacia - Asociatia femeilor active si talentate care tintesc spre cariere de succes - dezvoltarea carierei, formare profesionala; Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Romania; Universitatea de Economie din Izmir, Turcia - organizatie initiata de Camera de Comert si Indusrie Izmir.

 

 Contact: Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210038, e-mail: marketing@cciabn.ro, Persoana de contact: Elena-Maria Barbos - Manager Proiect, telefon 0733-900203.

 

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2611 vizualizări20 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0