Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Protejeaza-ti viata si locuinta! Atentie la utilizarea surselor de incalzire!

In aceasta perioada in care sunt prognozate temperaturi extrem de scazute, confortul termic din locuinte sau spatii comerciale/industriale este important, dar mai importante sunt vietile celor care locuiesc sau muncesc in aceste imobile. Tocmai de aceea este necesara o atentie deosebita in folosirea instalatiilor de incalzire atat cu gaze naturale, cat si cu energie electrica.

 Pentru a evita producerea de incendii:

• nu utilizati surse electrice de incalzire improvizate ori cu defectiuni;

• nu utilizati prelungitoare si prize care se incalzesc sau fumega - pot duce la incendii devastatoare, cu pierderi de vieti omenesti si bunuri materiale.

 

Pentru a evita intoxicatiile cu monoxid de carbon:

• nu utilizati aparate racordate la cosurile de fum infundate;

• nu folositi aragazul pentru incalzirea locuintei.

 

Pentru siguranta noastra si a celor dragi este necesar sa constientizam utilitatea aerisirilor - acele orificii practicate in perete. Acestea completeaza, acolo unde este cazul, aerul existent in incapere in vederea arderii complete a gazelor naturale, evitand astfel producerea monoxidului de carbon. Totodata, evacueaza gazele arse sau elimina eventualele scapari de gaze naturale, reducand astfel posibilitatea acumularii lor in cantitati care sa produca evenimente deosebite (intoxicatii, asfixii, incendii, explozii). 

 

Pentru a preveni evenimente tragice, compania noastra recomanda:

• utilizarea surselor omologate de incalzire electrica sau pe combustibili gazosi;

• montarea unor surse de incalzire trebuie realizata cu personal autorizat si numai dupa verificarea instalatiilor;

• echipamentele de incalzire trebuie permanent supravegheate si sa nu fie acoperite cu materiale ce pot lua foc;

• eventualele reparatii trebuie facute numai de specialisti, iar improvizatiile trebuie eliminate.

 

Pentru sesizari legate de distributia gazelor naturale, dispeceratul de urgenta pentru gaze naturale al Delgaz Grid va sta la dispozitie la numerele de telefon: 0800.800.928 sau 0265.200.928.

 Pentru zona de electricitate (judetele Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau si Vaslui) este disponibil dispeceratul de urgenta destinat consumatorilor de energie electrica si apelabil la numarul de telefon: 0800.800.929.

Astfel pot fi sesizate deranjamentele in alimentarea cu electricitate sau alte situatii cu potential pericol: stalpi sau conductoare cazute la pamant, aparitia unor arcuri electrice in tablouri de sigurante sau firide etc.

 

 

Departament Comunicare Corporatista

0 comentarii2884 vizualizări26 februarie 2018




rss 2.0
rss 2.0