Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Echipa Energon - marele castigator al competitiei Energy Challenge, editia 2018!

9 echipe din 6 centre universitare din tara au luptat pentru trofeul Energy Challenge 2018; Premiile de circa 7.000 de euro au fost adjudecate de primele trei echipe clasate; 3.000 de euro vor fi donati in numele participantilor la aceasta competitie fundatiei umanitare - Asociatia Down Mures. 

Ajunsa la editia a IV-a, competitia studenteasca Energy Challenge a reunit la Tirgu Mures cele mai bune proiecte studentesti din domeniul energiei dar si cei mai entuziasmati si inventivi studenti din sase centre universitare din tara.

 Dintre cele 16 echipe care s-au inscris la editia 2018, in total 38 de studenti din ani de studiu diferiti, s-au calificat pentru marea finala 9 echipe din Bucuresti, Tirgu Mures, Cluj-Napoca, Ploiesti, Arad si Brasov.

 Proiectele propuse au depasit barierele lumii energiei traditionale, care a fost regandita intr-o maniera inedita, si au demonstrat totodata ca imaginatia, atunci cand este insotita de inteligenta si entuziasm, face orice posibil!

 Emotiile concurentilor au fost constructive, fiecare echipa prezentandu-si proiectul cu multa seriozitate si implicare, ceea ce a facut jurizarea si departajarea tot mai dificile.

 Dupa deliberari indelungate, cu multe argumente pro si contra, juriul - format din specialisti E.ON - a decis ca echipele si proiectele castigatoare sunt:

Loc I: Energon - Regandirea panourilor fotovoltaice (Universitatea Petru Maior Tirgu Mures si Universitatea Transilvania din Brasov)

 Loc II: RV TEAM - Reducerea consumului de energie cu ajutorul pompei de caldura si biomasei (Universitatea Petrol si Gaze Ploiesti)

 Loc III: Lumos - Produs pentru reducerea consumului electric (Universitatea Politehnica Bucuresti).

Dincolo de premiile primite, locul I -3.000 euro, locul II - bilete si cazare la festivalul Untold si locul III - ceasuri inteligente, marele castig pentru toate echipele finaliste a fost participarea la Energy challenge Academy, in cadrul careia studentii au invatat despre noile metode de lucru E.ON dar si aplicabilitatea concreta in proiectele propuse. Au fost implicati in aceasta activitate peste 20 de angajati ai companiilor operationale E.ON, iar studentii au apreciat ca au dobandit cunostinte pe care le vor folosi cu siguranta si in afara concursului.

 Demn de retinut este faptul ca fiecare echipa inscrisa in competitie a avut o abordare antreprenoriala cu focus pe dezvoltarea durabila, reflectata simbolic in alegerea lor de a dona o parte din profitul viitoarelor afaceri catre organizatii non-profit care activeaza in domeniul educational sau de indrumare a copiilor. E.ON a premiat astfel initiativa lor si a donat 3.000 euro, in numele tuturor participantilor, catre Asociatia Down Mures, aleasa prin votul majoritar al castigatorilor.


 

Nota:

Energy Challenge este o competitie dedicata studentilor dornici sa contureze noi modele de afaceri pentru lumea dinamica si in continua schimbare a energiei.

 Competitia a debutat in 2015 pe plan local la Cluj Napoca, iar in 2016 s-a extins si la Iasi, antrenand pana la acest moment peste 100 de studenti. Din 2017, competitia se adreseaza studentilor la zi de la toate facultatile din Romania, nivelul licenta si master.

 Partenerii academici ai Energy Challenge sunt: Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Petru Maior din Tirgu Mures, Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Asociatiile studentesti partenere: ASFIC (Asociatia Studentilor Facultatii de Instalatii Cluj) si Liga Studentilor Universitatii Tehnice din Cluj Napoca.

 

 

Departament Comunicare Corporatista E.ON Romania 

Despre E.ON Romania.

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe  de 1,9 miliarde de euro. 

0 comentarii2912 vizualizări20 aprilie 2018




rss 2.0
rss 2.0