Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Competitiile din cadrul "Saptamanii meseriilor" s-au incheiat astazi cu concursul "Lacatusul priceput".

Cei mai priceputi tineri lacatusi, elevi de la specializarile de profil ale unitatilor de invatamant din judetul Bistrita-Nasaud, s-au intrecut astazi, 24 aprilie 2018, in cadrul ultimului concurs al celei de a doua editii a "Saptamanii meseriilor". Evenimentul, gazduit de Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita, a fost organizat de catre Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului Centrul Europe Direct Bistrita, si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

         Concursul "Lacatusul priceput" a oferit elevilor de la Liceul Tehnologic Lechinta, Liceul Tehnologic Telciu si Colegiul Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita, posibilitatea de a isi demonstra competentele si abilitatile practice caracteristice viitoarei lor meserii. Activitatile s-au desfasurat la atelierul Colegiului Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita.

Probele pregatite au presupus realizarea unei piese metalice prin procedee specifice disciplinei de "lacatuserie": pilirea la dimensiune a unei piese de otel; asamblarea nituita a acesteia si asamblarea filetata. Pe parcursul derularii probelor, elevii au fost urmariti si evaluati cu atentie de reprezentantul societatii H.P. Kaysser International SRL - partener oficial al concursului.

Elevii participanti la acest concurs au fost: Bica Madalin, Devai Eduard si Lacatus Ciprian, din cadrul Liceului Tehnologic Lechinta, coordonati de doamna profesor Kelemen Radu Crinela; Danci Ionut, Monda Radu-Mihai si Rusan Danut, din cadrul Colegiului Tehnic "Grigore Moisil" Bistrita, coordonati de domnul profesor Macedon Bota; si Cimpan Marian Ionut, Tompa Vasile Lucian si Dargoi Cristian Vasile, din cadrul Liceului Tehnologic Telciu, coordonati de domnul profesor Constantin Pantea.

Dupa finalizarea probelor, elevii au fost evaluati de catre domnul Alin Beleczko, director in cadrul societatii prelucratoare de piese metalice H.P. Kaysser International SRL Bistrita, si au fost incurajati sa continue pregatirea in domeniu si sa se angajeze la societati din judet. Castigatorii concursului vor fi anuntati si premiati in cadrul festivitatii de incheiere a "Saptamanii meseriilor" din data de 4 mai 2018.

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita - vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Ovidiu Puiu - Coordonator, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: europedirect@cciabn.ro, http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

 

 

0 comentarii4438 vizualizări24 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0