Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Studiu E.ON: Romanii sunt cei mai energici europeni la primele ore ale zilei.

Aproape jumatate dintre romani (40%) spun ca se simt plini de energie imediat dupa ce s-au trezit si ca vor sa isi inceapa deindata activitatea, releva un sondaj realizat de E.ON si Kantar EMNID in mai multe tari europene. Surprinzator sau nu, cu acest raspuns romanii isi adjudeca lejer primul loc intr-un ipotetic clasament al celor mai energici "matinali" europeni. Locul doi este ocupat, la o distanta considerabila, de francezi, insa doar 29% dintre acestia considera ca si-au "reincarcat bateriile" suficient peste noapte si au astfel suficienta energie pentru a-si incepe ziua "en fanfare".

Exista insa o natiune in Europa pentru care diminetile nu sunt la fel de usoare. Mai bine de jumatate dintre germani nu-si doresc altceva dimineata decat sa se intoarca in pat si sa poata adormi la loc, desigur, dupa ce opresc alarma de la ceas. Mai mult de atat, o treime dintre ei nici nu vor sa vorbeasca sau sa li se vorbeasca in prima ora de la trezire. Germania impreuna cu Suedia (17 procente fiecare), cat si Marea Britanie si Republica Ceha (16 procente fiecare) sunt ultimele la capitolul "cine se scoala de dimineata, departe ajunge".

In contrast, un sfert dintre romani sustin chiar ca au cel mai bun randament, dimineata devreme, in timp ce doar 19 la suta recunosc ca sunt morocanosi la prima ora.

Cu un comportament diametral opus, cele mai productive asa-zise "pasari de noapte" sunt turcii, 18 la suta dintre acestia declarand ca se considera persoane nocturne. In partea cealalta a Europei, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seara (23%). In schimb insa, doar 10 la suta dintre romani afirma ca sunt ceva mai productivi seara, iar cat priveste eficienta la orele tarzii procentajul celor energici scade dramatic, pana la 5%. Rezultatele fac parte din studiul  "Traind in Europa, 2018", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

Despre Grupul E.ON in Romania

Grupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete din jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat 1,9 miliarde de euro sub forma de impozite si taxe.

 

Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania

0 comentarii3647 vizualizări24 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0