Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Joi 22 Februarie 2024 - 14587
TeraPlast a primit vizita lui Goran Cvetanovic, primarul orasului Leskovac - locatia fabricii TeraSteel Serbia.

TeraPlast, unul dintre principalii jucatori din piata constructiilor, a primit la sediul sau din Bistrita vizita domnului Goran Cvetanovic, primarul Leskovac, orasul in care s-a deschis anul trecut TeraSteel Serbia, prima fabrica din strainatate inaugurata dupa 1990 si aflata integral in proprietatea unei firme romanesti. Extinderea activitatii grupului TeraPlast in Serbia a reprezentat un prim pas in consolidarea relatiilor de business intre Bistrita si Leskovac. Daca anul trecut, la inaugurarea fabricii TeraSteel, orasul din sudul Serbiei a primit vizita domnului Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a oficialilor TeraPlast si a jurnalistilor romani, anul acesta, Goran Cvetanovic, primarul orasului sarb, a venit in Romania, la sediul din Bistrita al Grupului TeraPlast.

 "Ne bucura si totodata suntem onorati de vizita domnului Goran Cvetanovic. Inca de la deschiderea unitatii din Leskovac, am primit tot suportul si conditiile necesare derularii activitatii TeraSteel Serbia, drept pentru care consideram ca parteneriatul nostru va fi in continuare la fel de productiv de ambele parti", a declarat Alexandru Stanean, directorul general adjunct al Grupului TeraPlast.

In iunie 2017, Grupul TeraPlast a cumparat cu 4,3 milioane euro producatorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia, care din octombrie a devenit TeraSteel Serbia. Fabrica are o capacitate de productie similara fabricii TeraSteel Bistrita, unul dintre liderii pe piata de panouri sandwich, adica 2,2 milioane mp/an, dar si utilaje similare. TeraSteel Serbia deserveste in principal tari precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare precum Ungaria, sudul Romaniei si nordul Greciei.

"Suntem mandri ca orasul nostru, prin intermediul TeraSteel, livreaza o gama diversa de produse in sud-estul Europei. In acest moment, TeraSteel Serbia este un jucator important in industria in care isi desfasoara activitatea si a contribuit semnificativ la dezvoltarea acesteia. Dupa cum stiti, fabrica deserveste, pe langa Serbia, tari precum Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare, dintre care mentionez Ungaria, nordul Greciei sau sudul Romaniei. In acelasi timp, mai multe persoane din Leskovac au fost reintroduse in campul muncii datorita deschiderii fabricii.

La urma urmelor, un investitor satisfacut va atrage mereu alti potentiali investitori. Acesta este un motiv in plus sa ne asiguram ca TeraSteel Serbia va avea toate conditiile necesare pentru a-si desfasura activitatea in orasul nostru." a declarat Goran Cvetanovic, primarul orasului Leskovac, Serbia.

Grupul TeraPlast isi propune pentru anul 2018 o cifra de afaceri de peste 900 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sapte linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplarie termoizolanta si Tigla Metalica, prin brandul Wetterbest, detinand pozitii de top pe o mare parte din aceste piete.

 

Detalii TeraPlast Group:

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sapte linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplarie termoizolanta si Tigla Metalica - prin brandul Wetterbest. Grupul TeraPlast exporta produsele sale in peste 20 de tari europene. Din octombrie 2017 detine prima fabrica inaugurata dupa 1990 si aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, TeraSteel Serbia.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial TeraPlast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in extravilanul municipiului Bistrita. In ultimii 10 ani Grupul TeraPlast a investit 246 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.

Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup - TeraPlast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

 

 

0 comentarii3164 vizualizări01 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0