Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 03 Martie 2024 - 14587
"Ai lasat lumina aprinsa!" - Cel mai des intalnit repros in locuintele romanilor.

Aproape una din doua persoane din Europa are adesea discutii cu partenerul daca lumina ar trebui sa fie pornita sau oprita in anumite incaperi ale casei, releva un sondaj realizat la nivel european de E.ON si Kantar EMNID. Potrivit acestuia, 61% dintre romani au recunoscut ca le spun partenerilor de cuplu in mod curent: "Ai lasat lumina aprinsa" in una dintre incaperile casei, acest procentaj ridicat al respondentilor plasand tara noastra pe primul loc in topul european al celor preocupati ca becurile sa nu stea aprinse inutil si sa risipeasca astfel energia electrica. Pe locul al doilea se situeaza germanii, cu 44%, in vreme ce in Italia si Franta acelasi motiv naste dispute cu partenerul de viata in procente ceva mai moderate: 43%, respectiv 40%. In schimb, in Suedia doar 23% dintre respondenti au discutii cu partenerul pe acest subiect.

 De altfel, cel putin din acest punct de vedere, se pare ca cei mai calmi oameni din Europa traiesc in Suedia. Aproape jumatate dintre cetatenii acestei tari (46%) nu gasesc niciun motiv pentru a avea controverse cu partenerul pe subiectul consumului de energie sau al electricitatii risipite. In schimb, potrivit studiului mentionat, aproape jumatate dintre romani marturisesc ca sunt preocupati sa discute cu partenerul in legatura cu consumul si costurile energiei.

 Rezultatele fac parte din studiul "Traind in Europa, 2018", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

0 comentarii2954 vizualizări21 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0