Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Romanii sunt cei mai infocati sustinatori din Europa ai beneficiilor tehnologiei.

Tehnologia ne simplifica viata, afirma fara niciun dubiu 94% dintre romanii chestionati in cadrul unui sondaj european realizat de E.ON si Kantar EMNID, convingere care ne situeaza cu mult peste media de 87% a europenilor care impartasesc aceeasi opinie. In fapt, majoritatea europenilor admit ca tehnologia le aduce numeroase avantaje si le simplifica vietile, chiar daca exista inca un curent al scepticilor, in opinia carora, dimpotriva, tehnologia le-a facut viata mai complicata.

 Noile trenduri ale tehnologiei nu sunt mereu imbratisate cu usurinta de catre utilizatori sau fara a fi macar analizate. Un proverb german spune: "Sa te schimbi si sa te schimbi in bine sunt doua lucruri diferite."

 Studiul remarca o tendinta clara de crestere a numarului celor convinsi de necesitatea noilor tehnologii in vietile noastre. Daca cu un an in urma 33% dintre europenii chestionati credeau ca tehnologia le-a facut viata mult mai complicata, in 2018 procentul scepticilor a scazut la 22%. Republica Ceha este pe primul loc la capitolul schimbare de opinie, in comparatie cu 2017. Astfel, 28% dintre cehi au trecut in tabara celor care sustin beneficiile tehnologiei, in timp ce in Romania, 13% dintre cei care considerau in 2017 ca tehnologia le complica vietile au acceptat anul acesta sa recunoasca beneficiile acesteia.

 

Surprinzator, totusi, este faptul ca in 2018 doar 56% dintre europeni consi-

dera ca tehnologia ajuta si la economisirea energiei, comparativ cu anul trecut, cand 68% dintre respondenti afirmau acest lucru. Aceasta tendinta este deosebit de puternica in Turcia, unde, in 2017, 85% dintre cei chestionati au vazut o legatura directa intre economisirea energiei si tehnologie, in comparatie cu doar 61%, in 2018. Si romanii sunt mai putin convinsi in acest an ca tehnologia le poate face viata mai eficienta din punct de vedere energetic. Doar 63% o vad in acest fel, comparativ cu 75%, in 2017.

 Tehnologia nu numai ca poate face viata mai usoara, dar poate si sa reduca in mod masurabil costurile energiei: de exemplu, termostatele inteligente pot economisi pana la 30% din facturile de incalzire. Astfel de dispozitive ajusteaza automat temperatura utilizatorului optimizand-o, tinand cont de datele meteo si pot fi controlate convenabil prin aplicatii mobile de pe un smartphone sau o tableta.

 Rezultatele fac parte din studiul "Traind in Europa, 2018", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

0 comentarii3003 vizualizări20 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0