Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Duminica 03 Martie 2024 - 14587
Unora le place caldura: Fie vara, fie iarna, romanii vor temperaturi ridicate in dormitor.

Visele vin mai usor si sunt mai placute daca si ambientul este unul cat mai adecvat. Si nu este vorba doar de cat de matasoase sunt asternuturile sau de cat de confortabila este salteaua cat mai ales de temperatura din dormitor. Cel putin asa reiese dint-un sondaj realizat de E.ON si Kantar EMNID la nivel european, care releva ca intre Vestul si Estul Europei exista diferente de cateva grade Celsius, in plus sau in minus, cand vine vorba de mercurul termometrelor din incaperile de dormit.

 Potrivit studiului, romanii isi manifesta in cea mai mare masura preferinta pentru o camera de dormit calduroasa, 94 procente dintre cei chestionati recunoscand ca dorm cel mai bine la temperaturi de 20 °C sau peste. Si in Ungaria sau Turcia un nivel ridicat al caldurii in dormitor este destul de apreciat, 82 procente dintre unguri si 76 procente dintre turci preferand sa doarma la temperaturi de cel putin 20 °C.

  Cu toate acestea, o privire spre Vest dezvaluie cat de diferite sunt obiceiurile europenilor in aceasta privinta: desi aceasta vara torida nu a permis intotdeauna sa fie asigurata o temperatura ambientala optima in locuinte, germanilor si francezilor le place ca incaperile lor de dormit sa fie mult mai racoroase. Un total de 66 procente dintre respondentii din Franta si 65 de procente dintre cei din Germania prefera sa se odihneasca in incaperi cu o temperatura mai mica de 20 °C.

 Dormitoarele cu adevarat reci, cu temperaturi de 15 °C e sau mai putin, se gasesc in Marea Britanie, unde aproape un sfert dintre respondenti, 22 procente, prefera o temperatura mai degraba arctica decat una varatica. Si in Germania, 15% dintre germani marturisesc ca prefera sa doarma la temperaturi sub 15 grade. Prin comparatie, doar 1 procent dintre romani se simt confortabili cu o astfel de temperatura in dormitor, iar doar 6% din totalul celor care au raspuns ar alege sa doarma intr-o incapere cu o temperatura mai mica de 20 °C.

 Daca luam temperatura medie rezultata in urma tuturor raspunsurilor dintr-o tara, atunci vedem ca oamenii din Romania si Turcia prefera cele mai ridicate temperaturi pentru dormitoarele lor, respectiv 22,3 °C, in timp ce britanicilor si germanilor le plac cele mai scazute, respectiv 18 si 18,2 °C.

 Rezultatele fac parte din studiul "Traind in Europa, 2018", in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria.

0 comentarii3052 vizualizări22 august 2018
rss 2.0
rss 2.0