Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
50% dintre romani considera ca fiecare dintre noi este responsabil pentru reducerea emisiilor de CO2.

Conferinta pe probleme climatice: 50% dintre romani considera ca fiecare dintre noi este responsabil pentru reducerea emisiilor de CO2. Europenii vor sa contribuie la protejarea mediului. Cine trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru protejarea mediului? Cetatenii, agentii economici sau factorii politici? Majoritatea europenilor afirma ca fiecare cetatean ar trebui si poate sa faca ceva. Daca majoritatea germanilor, campionii mondiali autoproclamati ai protectiei climatice, considera ca responsabilitatea este a agentilor economici si a factorilor politici, cei mai multi romani, in proportie de 50%, cred ca toti suntem responsabili pentru reducerea acestora.

Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie reprezentativ efectuat de catre institutul de cercetare a pietei Puls, la solicitarea E.ON, cu putin inainte de inceperea conferintei pe probleme climatice COP24, desfasurata in perioada 2-14 decembrie la Katowice in Polonia.


Europenii se bazeaza pe propria initiativa
Europenii vad ca pe o datorie combaterea gazelor de sera, acestea fiind daunatoare mediului. Din cele 7.200 de persoane din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Romania, Republica Ceha si Ungaria incluse in sondaj, 42,3% considera ca fiecare individ in parte are cea mai mare responsabilitate. Mai mult de o treime considera ca economia si industria sunt fortele motrice in reducerea CO2, (34,6%), urmate de factorii politici (23,1%). 


"Schimbarile climatice reprezinta una din cele mai mari provocari ale societatii noastre. Fiecare dintre noi poate sa reduca emisiile proprii de CO2 prin schimbarea comportamentului individual - fie ca este vorba de trecerea la utilizarea electricitatii din surse regenerabile, de achizitionarea unui autoturism electric sau de cresterea eficientei energetice in propria locuinta. Noi ne ajutam clientii oferindu-le produsele si serviciile adecvate, pentru a-si pune in practica propriile standarde", a declarat Karsten Wildberger, membru in Consiliul E.ON, rugat fiind sa comenteze rezultatele sondajului.


Pentru romani factorii politici sunt vazuti ca responsabili inintea agentilor economici 
Pentru romani, factorii politici sunt vazuti ca principalii responsabili de 25,8% dintre cetateni, putin mai multi decat cei 23,9% care cred ca agentii economici trebuie sa fie in primul rand al luptei pentru reducerea emisiilor de CO2. 
Cu toate acestea, industria si comertul, luate impreuna consuma o mare parte a energiei. Desi investitiile companiilor in eficienta energetica au crescut semnificativ in ultimii ani, inca mai exista mult potential neexploatat. Wildberger: "Exemplele practice ne demonstreaza ca productia de energie fara emisii de CO2 sau furnizarea de energie pur regenerativa sunt complet posibile in ziua de azi. Si noi, in calitate de companie, trebuie sa ne convingem clientii sa accepte astfel de solutii."


Sondajul a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assistetd Web Interviewing) in perioada 19-26 noiembrie 2018 in sapte tari europene pe esantioane reprezentative pentru fiecare tara (1048 persoane din Romania). Puls este un institut international de cercetare de piata.


Despre E.ON RomaniaGrupul german E.ON a intrat in Romania in anul 2005, cand a preluat fostele societati de stat din domeniul gazelor naturale si energiei electrice. Companiile din structura grupului opereaza o retea de distributie a gazelor naturale in lungime de peste 22.000 km, respectiv o retea de distributie a energiei electrice de peste 81.000 km si deservesc circa 3,1 milioane de clienti din 20 de judete situate in jumatatea de Nord a tarii. De la intrarea pe piata locala, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro in principal pentru modernizarea retelelor de gaze si electricitate si a virat catre stat impozite si taxe  de 1,9 miliarde de euro.

0 comentarii3087 vizualizări10 decembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0