Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Patronate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
TeraPlast si E.ON Energie Romania semneaza un acord de 1,9 milioane de euro pentru solutii de eficienta energetica.

E.ON va construi o Centrala Electrica Fotovoltaica in Parcul Industrial TeraPlast; Economia de energie a TeraPlast este estimata pana la 11,45% din totalul de energie necesara in prezent. 

E.ON Energie Romania si TeraPlast au incheiat un parteneriat strategic, in valoare de 1,9 milioane de euro, in cadrul caruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din Romania.

 

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuita a energiei electrice din surse regenerabile, utilizand energia solara si livrarea energiei produse la consumatorii racordati la centrala.

 

In baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solara pe acoperisul a 13 hale de productie si cladiri ale TeraPlast, care vor permite companiei sa-si genereze propria electricitate din surse regenerabile. In acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 pana la 600,000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, pana la valoarea de 4 milioane de euro.Centralele fotovoltaice vor produce un total de pana la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerintele totale de energie electrica ale TeraPlast.

 

"TeraPlast urmareste obiective ambitioase pentru sustenabilitatea afacerii si suntem mandri de acest parteneriat. E.ON implementeaza solutii fotovoltaice clientilor interesati de eficienta energetica si de reducerea amprentei de carbon, know-how-ul international garantand cel mai bun rezultat posibil pentru clienti si clima", spune Dan Morari, CEO al E.ON Energie Romania.

 

Conform Directorului General al TeraPlast, Alexandru Stanean, "preocuparea noastra fata de mediu este una reala, care se traduce in actiuni si in investitii de milioane de euro. Dupa ce anul trecut TeraPlast a investit in sectia de reciclare PVC, anul acesta demaram parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia prima, energia electrica este principala resursa pe care o consumam in fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce macar o parte din aceasta energie intr-un mod sustenabil este naturala si coincide cu dorinta noastra de a creste sanatos si responsabil".

 

Instalatia aferenta Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul caruia se pot supraveghea si analiza starea si rezultatele operationale, atat local cat si de la distanta. Sistemele de pe acoperisurile de pe piata au o putere nominala de maxim 1,936 kilowati (kWp).

 

Despre TeraPlast Group

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator de materiale de constructii, cu capital romanesc. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Fereste & Usi si Tigla Metalica (prin brandul Wetterbest). Grupul TeraPlast a deschis in octombrie 2017 TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup - TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP.

 

Despre E.ON Energie Romania

E.ON Energie Romania, membra a Grupului german E.ON, este specializata in furnizarea gazelor naturale, a electricitatii si a solutiilor energetice. Portofoliul de circa 3 milioane de clienti identifica E.ON Energie Romania ca unul din cei mai importanti jucatori de pe piata de gaze naturale si energie electrica din Romania.

 

 

0 comentarii2933 vizualizări19 decembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0